'İşçi çıkarmayın, ücretlerini biz ödeyeceğiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''İstanbul'da sel felaketine maruz kalmış işletmelerden ricamız; işçi çıkarmasınlar, onların ücretlerini biz ödeyeceğiz'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, Kısa Çalışma Ödeneği sayesinde İstanbul'da selden zarar gören işletmelerin işçi çıkarmasına gerek olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

''Herhangi bir işletme pazarı daraldığı için veya sel nedeniyle üretim yapamaz duruma geldiyse biz diyoruz ki 'lütfen işçi çıkarma, senin işletmende kalsın.' Ne kadar üretim kapasiten düştü yüzde 30 mu veya yüzde 100 mü? Onun ücretini biz ödeyelim. Buna biz Kısa Çalışma Ödeneği diyoruz. Bizden çok sayıda insan ödenek alıyor. İstanbul'da sel felaketine maruz kalmış işletmeler durumlarını bize ispat etmeleri halinde Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanacaklar. İstanbul'da sel felaketine maruz kalmış işletmelerden ricamız; işçi çıkarmasınlar onların ücretlerini biz ödeyeceğiz. Çalıştıramadığınız kadar olan günün ücretini biz ödeyeceğiz. Ayrıca aynı bölgede sel felaketi nedeniyle çalışamayacak durumda olan işverenlerimizin sosyal güvenlik primlerini geçmişteki 1 aylık primiyle selden sonraki 3 aylık primini bir yıl süreyle erteledik.''

Bakan Dinçer, Türkiye'de çalışabilir durumda olan insanların pek çoğunun bir mesleği olmadığına dikkati çekerek, işsizlik sorunun uzun yıllardır süre geldiğini, ekonomik kriz nedeniyle ise işsiz sayısının artığını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...