'İşçi kiralama' düzenlemesi geri çekildi

Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen özel istihdam bürolarıyla ilgili düzenleme Meclis Genel Kurulu'na yeniden getirilmeyecek.

'İşçi kiralama' düzenlemesi geri çekildi

Meclis Genel Kurulu bugün saat 11.00'de toplanarak aç-kapa yaptı. Çünkü komisyonların çalışması için parlamentonun açık tutulması gerekiyor.

Bu yolla cuma günü Plan Bütçe Komisyonu'nda işsizlik sigortası fonundan genel bütçeye kaynak ayrılmasına ve işsizlik ödeneği alanların istihdamını teşvik edilmesiyle ilgili düzenleme ele alınacak.

Özel istihdam büroları ile ilgili madde ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da oluruyla geri çekildi.

İktidar diğer maddelerin ise 11 Ağustos günü Meclis Genel Kurulu'na getirilmesini planlıyor.

Köşk'ün veto gerekçeleri çerçevesinde Çalışma Bakanlığı işçi kiralama ile ilgili hükmü yeniden düzenlemiş ve geçici ve sürekli çalışan işçiler arasındaki eşitliği daha ayrıntılı tanımlamıştı.

Düzenlemeye "modern kölelik düzeni" diyerek karşı çıkan sendikaların yaptıkları girişim sonucunda Başbakan Erdoğan teklifin Ekim ayına bırakılmasına olur verdi.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE 45 BİN BAŞVURU
Öte yandan Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), Temmuz ayında İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için 44 bin 904 kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı. Haziran'da bu rakam 43 bin 753 olmuştu.

İş-Kur'un aylık bültenine göre, Temmuz ayında toplam 292 bin 947 kişiye 97.45 milyon TL işsizlik ödemesi yapıldı. Ocak ayında 244 bin 359 kişi olan ve artarak Nisan'da 317 bin 766'e yükselen ödeme yapılan kişi sayısı, Mayıs ve Haziran'ın ardından üçüncü ayda da gerilemeye devam etmiş oldu. Haziran'da toplam 306 bin 213 kişiye 101.56 milyon lira ödeme yapılmıştı.

Bültene göre, Temmuz sonu itibariyle fonun toplam varlığı 5.2 milyar lira işsizlik sigortası giderleri ve 20.8 milyon lira ücret garanti fonu gideri düşüldükten sonra, 42.2 milyar liraya yükseldi. Bu rakam Haziran'da 41.6 milyar TL olmuştu.

Temmuz 2009 sonu itibariyle toplam fon varlığının yüzde 38.42'si bono, yüzde 52.43'ü tahvil, yüzde 1.66'si döviz cinsi tahvil, yüzde 6.79'u mevduat, yüzde 0.70'i de döviz tevdiat hesabından oluştu.

Sayfa Yükleniyor...