İşçilerine kızan patron fabrikayı kapattı

İki aydır maaş alamayan işçiler, şalter indirip makineleri durdurdu. İşçilere kızan patron ise fabrikayı tamamen kapatıp çalışanları kapının önüne koydu.

Mersin Serbest Bölge'de faaliyet gösteren İnter Mode Tekstil Fabrikası çalışanları iki aydır maaş alamıyordu. Mesai ücretlerini de isteyen işçiler, protesto için iş bıraktı ve makineleri kapattı.

Fabrika sahibi Avni Doğan'dan pazartesi günü ödeme sözü alan çalışanlar, bu sabah işbaşı yapmak için fabrikaya geldi ancak kapılar kapalıydı.

İşlerine son verildiğini öğrenen çalışanlar, büyük bir şok yaşadı. Fabrikanın önünden ayrılmayan işçiler, alacakları ödeninceye kadar evlerine gitmeyeceklerini söyledi.

Fabrikanın sahibi Avni Doğan, "Türkiye’de sanayicinin üreticinin durumu göz önünde, sektör sıkıntı içerisindeydi. Böyle bir hal varken işçilerinde iş durdurması bana yapılmış bir haksızlıktır. Bana şalter indirene ben de bunu yaparım. İşyerimi kapattım. İşçilerde yargıya başvursunlar gereğini yapsınlar" dedi.

Bazı işçilerin sigortasız çalıştırıldıkları ve fazla mesai yapıp haklarını alamadıkları yönündeki iddiaları kabul etmeyen Doğan, "Banka kayıtlarında her şey mevcut, merak eden bu kayıtlara bakabilir" açıklamasını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...