İşsizlere iş bulmaya "koçlar" geliyor

Türkiye'nin "resmi işsizler"inin sayısı 2 milyon 800 binden fazla. İşsizlerin 1 milyon 690 bininin kayıtlı olduğu İŞKUR ise yeni bir uygulama başlatıyor.

Artık işsize iş koçu ("coach"u) ile hizmet verilecek. Uygulamanın ayrıntılarını İŞKUR Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli NTV'ye anlattı.

3 milyona yakın işsizden 106 bini, bu yılın ilk yarısında İŞKUR aracılığıyla işe girdi. Toplam işsiz sayısının yanında bu rakam çok düşük. Hal böyle olunca İŞKUR, 23 milyon kişilik emek piyasası içinde çalışan sayısını artırmak için yeni stratejiler geliştirdi.

Yaşama geçirilecek uygulamaların önemlilerinden biri de "iş koçları". İşsizlere danışmanlık yaparak onların "profil"ini çıkaracak olan iş koçları, Ankara dışındaki 15 büyükşehirde çalışmaya başlayacak.

İşsize yönelik bireysel manada segmentasyon yapılacak, yani işsiz bir ayrıma tabi tutulacak. İşsizin ne tür bir işsiz olduğu, basit yönlendirmeyle iş bulabilecek bir kişi mi yoksa bir danışmanlık hizmetiyle bu işi yapabilecek biri mi olduğu anlaşılacak.     

İŞKUR'un iş koçları için hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı. Şeker Bayramı'nın hemen ardından iş koçlarının alım yöntemi ve sayısı belirlenecek.

İş koçları İŞKUR şubelerinde görev yapacak. İş koçlarının randevuyla çalışması planlanıyor. 7 bine yakın iş koçu ilk etapta çalışmaya başlayacak. Her iş koçu, 300 ila 400 işsize danışmanlık yapacak.

Sayfa Yükleniyor...