İstanbul'a 'saray' yakışır

Nebahat Çehre'nin tanıtım yüzü olduğu projede, Hisar Residence bölümünün satış kampanyası başlatıldı. 129 ile 170 metrekare arasında değişen 184 dairenin fiyatı 400 bin ile 560 bin lira arasında değişiyor.

İstanbul'a 'saray' yakışır

Sinpaş GYO'nun Muhteşem Yüzyıl dizisinde ''Valide Sultan'' karakterini canlandıran Nebahat Çehre'nin tanıtım yüzü olduğu ''İstanbul Sarayları'' projesinde Hisar Residence bölümünün satışı başlatıldı.        

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2011 sezonunun başladığını ve ilk satış kampanyasını hazırlarken reklam yüzünü ''Hisar Residence'a Valide Sultan yakışır'' dediklerini, Nebahat Çehre'nin de kendilerini kırmayarak reklam tekliflerini kabul ettiğini belirtti.        

Çelik, Sinpaş GYO olarak Bosphorus City'nin ardından İstanbul Sarayları'nı yaptıklarını ve sarayların Hisar Residence adıyla yeni bölümünün üretim ve satışına başlayacaklarını bildirdi.       

Projelerinde çevre düzeni, peyzaj, fitness ve çarşı yaptıklarını ayrıca housekeeping, kuru temizleme, vale, VIP servis hizmeti, 24 saat hemşire, acil doktor, hayvan besleyenler için köpek gezdirme hizmeti, tatilde köpeklerin bırakılabileceği otel hizmeti, çocuk bakım hizmeti vereceklerini anlatan Çelik, ''İstanbul Saraylarında saray hayatı yaşayan, konforlu yaşam düşünen insanlara bu tür bir hizmet vereceğiz;; dedi.        

Çelik, site yönetiminde yeni bir model geliştirdiklerini, Bosphorus City ve İstanbul Sarayları'nda güvenlik, temizlik, peyzaj, bakım gibi asgari hizmet standartlarını belirlediklerini ve bunun ortalama maliyetini metrekarede 1,5 lira olarak öngördüklerini söyledi.       

İstanbul'a 'saray' yakışır  - 1

''BU YIL 4 YENİ PROJE BAŞLAYACAK''
Çelik, Sinpaş GYO'nun 6 bin 700'e yakın konut ürettiğini, ancak 14 bin 700 konutluk arazi stokunun mevcut olduğunu belirtti. Söz konusu konutların bilançolarına yansımadığını, bu yıldan itibaren yansımaya başlayacağını dile getiren Çelik, şu bilgileri verdi:        

''Bu yıl yaklaşık 1500'e yakın konut teslim edeceğiz. 500 milyon liranın üzerinde satış faturası keseceğiz. Buradan da 200 milyon liranın üzerinde bilançomuza kar gelecek. Sinpaş GYO'nun önümüzdeki yıl bilançosu da belli. Buna yakın sayıda daire 2012'de teslim edeceğiz. Buna yakın bir sayı da bilançomuza düşecek. Bunun nedeni 2008-2009 ve 2010'da sattığımız evleri bu yıldan itibaren teslime başladığımız için gerçekleşecek. Bu yıl 4 yeni proje hayata geçireceğiz; Bomonti, Samandıra'daki Troya ve Ankara'daki projeleri... Geçen yılki ciromuzun yüzde 35'ini ilk 3 ayda yaptık. Borsaya açıkladığımızda resmi veri olarak gelecek. Bu yıl ciromuzu 500 milyon liranın üzerine getirerek, 2009-2010'daki ciromuzda 2011 için yüzde 20 büyüme öngörüyoruz. 2012'de de yüzde 20 büyüme öngörüyoruz. 2010'da bilançomuza kar düşmediği için bu yıl yüzde 100 kar etmiş olacağız. Ama 2011 yılı karı da 2010 yılı karına göre yüzde 80, yüzde 100 kadar 2012'de büyüyecek. Böylece yüzde 49'u halka açık şirket olan Sinpaş GYO hem yatırımcısına hem konut alıcısına hem de Türk ekonomisine bir değer üretiyor. Onun için bizim hedeflerimiz ve beklentilerimiz büyük. Hisar Residence'taki beklentimiz büyük. Her şey muhteşem olacak.''
        
İSTANBUL SARAYLARI
Sinpaş GYO Satış Koordinatörü Özkan Öztürk de, İstanbul Sarayları projesinde saray olgusunu projeye yansıttıklarını ve sadece mimari anlamda değil, diğer özellikler verilen hizmetler, saray semtleri, mahalleler, meydanlar, bitki örtüsü, Boğaz'da bulunan çam ve erguvan ağaçlarının dahi projeye yansıdığını belirtti.

İstanbul'a 'saray' yakışır  - 2

Projede Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe, Fethipaşa, Sultantepe gibi ''semtlerin'' yer alacağını, Yıldız semtinde Yıldız Korusu'nun, Dolmabahçe'de Saat Kulesi'nin, Boğaz'da ise manzara haricinde sandallarla gezme imkanı, kafe ve bahçelerin yer alacağını anlatan Öztürk, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:        

240 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
''Projemizde toplam 1.069 daire var. 75 metrekareden 426 metrekareye kadar, 1+1'den 6+1'e kadar 62 değişik daire tipi var. Fiyat aralığı olarak da 240 bin lira ile 1 milyon 300 bin TL arasında fiyatlar değişiyor. Yüksek fiyatlı yalılardan elimizde kalmadı, kısa sürede tükendi. Hisar Residence bölümü mimari olarak muhteşem bölüm. Burası 24 katlı blok. Her kattan direkt Boğaz manzarası görülebiliyor. Her katta kat bahçeleri sayesinde bahçe keyfi sunabiliyoruz. Burada 184 ev satışa açılacak. 129 ile 170 metrekare arasında değişen alternatifler var. Fiyat olarak da 400 bin ile 560 bin lira arasında değişiyor. Değişik ödeme alternatifleri var. Kredi imkanı ve Sinpaş bünyesinde ve peşin ödeme alternatifleri var.''
        
SARAYLARDAN 450 MİLYON TL GELİR BEKLENİYOR
Öztürk, Hisar Residence'taki 184 dairenin brüt 25 bin metrekare alanı olduğunu dile getirerek, bu bölümden 90 milyon lira, İstanbul Sarayları'nın toplamından ise 450 milyon lira gelir beklediklerini bildirdi.        

Projenin tanıtım yüzü olan Nebahat Çehre de, proje kendisine geldiğinde yabancılık çekmediğini, 1997'de Sinpaş'ın Sarıyer'deki dairelerinden iki tane aldığını belirtti. Çehre, bir soru üzerine, İstanbul Sarayları projesinden de ev almak istediğini, ancak o kadar para kazanmadığını, ileride daha fazla kazanması halinde ''saray'' olmasa da daha küçük bir dairenin kendisine yeteceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...