İstanbul'da planlı elektrik kesintileri iptal

İstanbul'un Avrupa yakasına elektrik dağıtan BEDAŞ, 30, 31 Aralık ve 1 Ocak'taki planlı elektrik kesintilerini iptal etti. Enerji Bakanlığı, "Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır" açıklaması yaptı.

İstanbul'da planlı elektrik kesintileri iptal

Avrupa yakası elektrik dağıtım şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), 30, 31 Aralık ve 1 Ocak'taki planlı elektrik kesintilerini iptal etti.

BEDAŞ, planlı yatırım, bakım ve onarım çalışmalarının ertelediğini duyurdu.

BEDAŞ'ın daha önce yaptığı açıklamada Çatalca, Sarıyer, Güngören, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Esenyurt, Sarıyer ve Beylikdüzü'ndeki bazı mahallelerde elektrik kesintisi olacağı kaydedilmişti.

BAKANLIK: KISA SÜREDE ELEKTRİK VERİLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da elektrik kesintileriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında "Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır. Kesintiler, İstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır" denildi.

İstanbul'da özellikle dün birçok ilçede elektrik kesintileri yaşanmıştı. Enerji Bakanlığı, aşırı yağışlar ve fırtınanın, elektrik iletim hatlarında geçici arızalara sebep olduğunu açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...