Johnson & Johnson, ABD ve Kanada'da talk bazlı bebek pudrası satışını bıraktı

Amerikan kozmetik şirketi Johnson Johnson, kansere neden olduğunu belirten davalar ışığında talepte düşüş yaşandığı için ABD ve Kanada'daki talk bazlı bebek pudrasını bıraktığını açıkladı.

Johnson  Johnson, ABD ve Kanada'da talk bazlı bebek pudrası satışını bıraktı

Sağlık ve kişisel bakım ürünleri devi Johnson & Johnson  ve Kanada'da bebek pudrası satışını durduracağını açıkladı.

Yıllardır binlerce tüketicinin, ürettiği talk pudrasının kansere yol açtığı iddiasıyla açtığı davalarla boğuşan şirket, milyarlarca dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Şirket başından beri talk pudrasının tamamen güvenli olduğunu savunuyor.

Johnson & Johnson, şirketin ABD'deki sağlık ürünleri satışının yüzde 0,5'ini oluşturan bebek pudrasının satışını önümüzdeki aylarda aşamalı olarak durduracağını ama perakende satıcıların ellerindeki ürünleri satmayı sürdüreceğini bildirdi.

Şirkete tüketiciler tarafından talk pudrasına kanserojen olduğu bilinen asbestos maddesinin karıştığı iddiasıyla açtığı 16 bin civarında dava var.

Firma bebek pudrasına Kuzey Amerika piyasasındaki talebin "büyük ölçüde tüketici alışkanlıklarının değişmesi ve ürünün güvenliği konusundaki yanlış bilgiler" nedeniyle bir süredir azalmakta olduğunu söylüyor.

Geçen yıl New York Yüksek Mahkemesi, Johnson & Johnson'ın, pudralarındaki asbestin yol açtığı akciğer zarı kanserine yakalandığını iddia eden kadın ve eşine 325 milyon dolar tazminat ödemesi yönünde karar vermişti.

J&J, daha sonra Johnson’ın bebek pudrasını tekrar test ettiğini ve geri çağrıyı başlatan hiçbir asbest belirtisi bulamadığını söylemişti.

VİDEO: BEBEKLERİN CİLDİNE ZEYTİNYAĞI SÜRMEK SAKINCALI MI?

Sayfa Yükleniyor...