Karsan, New York taksi ihalesine girdi

Karsan, New York taksi ihalesine katıldı, 10 yıl için yıllık 2 bin 650 adet satış taahhüt etti.

Karsan Otomotiv bağlı ortaklığı Karsan USA'nin Hexagon Studio'nun tasarım desteğiyle ABD'nin New York Şehri'nde açılan taksi ihalesine katıldığını ve ihaleyi kazanması durumunda 10 yıl boyunca yıllık 2 bin 650 adet aracı taksi pazarına satmayı taahhüt ettiğini açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, New York'un taksilerini tasarlamak ve üretmek üzere düzenlenen "Yarının Taksisi" projesi kapsamında açılan ihalenin kazanılması durumunda araçların Hexagon Studio'da tasarlanarak Karsan tesislerinde üretileceği belirtildi.

Karsan açıklamasında, "Değerlendirmeler sonunda kontratın 2010'da imzalanması, araçların da en geç 2013 sonundan önce teslim edilmeye başlanması beklenmektedir. 10 yıllık sürenin ardından ihaleyi kazanan firmanın beş yıl boyunca satılan araçlarla ilgili garanti, servis ve teknik desteği vermesi de talep edilmektedir. İlk aracın satıldığı ay itibariyle başlayacak olan 10 yıllık zaman dilimi boyunca araçların performans, etkinlik ve güvenlik gibi özelliklerinin önemli ölçüde gelişim göstermesi beklenmektedir" denildi.

Sayfa Yükleniyor...