Kasım ayında internetten 30 milyar TL'lik alışveriş yapılması bekleniyor

Pandemi nedeniyle internetten alışveriş yapanların sayısı giderek artıyor. Kasım ayında Bekarlar Günü, Kara Cuma ve Siber Pazartesi gibi alışveriş sitelerinin indirim yaptığı günlerin fazla olması nedeniyle bu ay internetten alışverişte büyük bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. Uzmanların tahminlerine göre kasım ayında e-ticarette 30 milyar TL'lik harcama yapılacak.

Kasım ayında internetten 30 milyar TL'lik alışveriş yapılması bekleniyor

Türkiye'de elektronik ticarette kasım ayı çılgınlığı yaşanacak. 11 Kasım'da Bekarlar Günü, 27 Kasım Kara Cuma, 30 Kasım'da Siber Pazartesi nedeniyle yapılacak indirimler sonrasında Türkiye'de 30 milyar TL'lik alışveriş yapılacağı tahmin ediliyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre bu yıl pandemi nedeniyle e-ticarete alışan kitlenin artmasıyla sadece Bekarlar Günü'nde yüzde 110'luk artış yaşanacağı belirtiliyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, bu yıl geçen yıllardan  farklı olarak tek güne sığdırılmaya çalışılan konseptinden uzaklaşıldığını kaydederek şunları söyledi:

"Özellikle lojistik altyapıları üzerindeki yükü azaltmak, tüketici şikayetlerine, gecikmelere sebep olmamak için tüm kasım ayına yayılmış bir e-ticaret kampanya günleri serisi olacak. Ayrıca belirli saatlerde yapılacak özel indirimlerle tüketicilerin en iyi fırsatları yakalamaları sağlanacak. Bu yıl geçen yılın kampanya dönemine göre yüzde 110'un üzerinde toplam bir hacim artışı bekleniyor. Türkye'de beklenen toplam kampanya hacmi ise 30 milyar TL'nin üzerinde. Bu yıl e-ticaret sektörü 250 mikyar TL'yle yılı kapatacak. Kasım ayının bu rakamdaki payı neredeyse yüzde 15. Pandemi döneminin etkisiyle ev tüketimi ürünlerinin zirve yapmasını bekliyoruz."

DOLANDIRICI KURBANI OLMAYIN

Bekarlar Günü'nde dolandırıcılara da dikkat etmek gerekiyor. Kaspersky'den Andrey Kostin şu uyarıları yaptı:

"Bu dönem alışveriş için en ideal zama olsa da spam ve kimlik avı yapanlarında en yoğun çalıştıkları dönem. Şu basit önerileri uygulayın. E-posta aracılığıyla harika bir teklif veya indirim alırsanız, gömülü bağlantıyı mutlaka inceleyin, bazen görünen bağlantı yönlendirilen adresten farklı olabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, teklif sayfasına resmi web sitesi aracılığıyla doğrudan erişin sadece resmi pazaryerleri aracılığıyla alışveriş yapın ve farklı açılış sayfalarına yönlendiriliyorsanız web adreslerine dikkat edin. Adres satıcının resmi adresinden farklıysa, yönlendirildiğiniz sitedeki teklifin gerçek olup olmadığını resmi web sayfasında arayarak kontrol edin."

BEKARLAR GÜNÜ NEDİR?

Dünya Bekarlar Günü ilk kez 1990 yılında Sevgililer Günü karşıtı bir gün olarak ortaya atıldı. Çinli e-ticaret devi Alibaba ise 2009 yılında 11.11 tarihini indirim günü olarak belirleyince olay dev bir alışveriş çılgınlığına dönüştü. Kara Cuma ve Siber Pazartesi'yle beraber dünyada en çok alışveriş yapılan günlerden biri haline geldi.

SALGIN DÖNEMİNDE ONLİNE ALIŞVERİŞTE ŞİKAYETLER ARTTI

Sayfa Yükleniyor...