Konut satışları Adana'da tavan yaptı

Aralık 2009'da konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Adana, en çok değer kaybettiği il ise Kocaeli oldu.

Konut satışları Adana'da tavan yaptı

Garanti Bankası'nın desteğiyle REIDIN.com tarafından hazırlanan ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de konut satış fiyatları ve kira değerlerini içeren  ''REIDIN.com Emlakendeks'' Aralık ayı raporu yayınlandı.
        
Rapora göre, Aralık ayında konut fiyatlarının bir önceki aya göre en fazla artış gösterdiği il yüzde 1,20 ile Adana olurken, en çok değer kaybettiği il yüzde 1,41 azalışla Kocaeli oldu. Kasım ayında da en çok artış yaşanan il Adana olmuştu.
        
Bursa, İzmir ve Antalya'da konut satış fiyatları bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 0,76, yüzde 0,36 ve yüzde 0,12 oranında azaldı. Ankara ve İstanbul'da ise değişmedi.
        
Rapor, 2009'un Aralık ayında, satılık konut fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Gaziosmanpaşa, en çok değer kaybeden ilçenin ise İstanbul Şişli olduğunu ortaya koydu.
        
2009 Aralık ayındaki kira değerleri incelendiğinde, Adana yüzde 0,97 oranında değer artışıyla, bir önceki aya göre, kiraların en fazla arttığı şehir olarak öne çıktı. Bursa, kira değerlerindeki yüzde 1,54 düşüşle kiraların bir önceki aya göre en fazla değer kaybettiği şehir oldu.
        
Rapora göre, kira değerleri Ankara'da yüzde 0,24, İzmir'de yüzde 0,21 arttı. Antalya'da yüzde 1,29, İstanbul'da ise yüzde 0,45 oranında azaldı.
        
Aralık ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçe İstanbul Beyoğlu olurken, en çok değer kaybeden ilçenin ise İstanbul Kartal oldu.

Sayfa Yükleniyor...