Konut yardımı istediler, mağdur oldular

Irmak kenarında bir bölümü çöken ve yıkılma riski bulunan evde yaşam mücadelesi veren aile, yardım beklerken konutlarını yıktırmaları yönündeki tebliğ nedeniyle şoke oldu.

Konut yardımı istediler, mağdur oldular

Bartın Irmağı'nın, Kanlı Irmak Caddesi mevkisinden geçen yatağının kenarında bulunan iki katlı harabe durumundaki evin 5 kişilik sakininin, binanın her an çökme riskinin tedirginliğini yaşamaları haber olunca, yetkililerin dikkatini çekti.        

Bartın Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın imzasıyla aileye gönderilen tebliğde, binanın ırmak yatağında olması nedeniyle sürekli sel taşkınlarından zarar gördüğü belirtildi.        

Evin taşıyıcı sisteminin özelliğini kaybettiği, olası toprak kayması nedeniyle her an yıkılma tehlikesi oluşacağından mal ve can kaybına yol açmaması için boşaltılması gerektiği kaydedilen tebliğde, ''Yapınızı boşaltmanız ve devamında yıkmanız gerektiği, aksi takdirde belediyemizce boşaltılacağı ve yıkılacağı, yıkım masraflarının ise yüzde 20 fazlasıyla tarafınızdan tahsil olunacağı hususu önemle tebliğ olunur'' ifadesi yer aldı.        

''YARDIM BEKLERKEN MAĞDUR OLDUK''
Maddi imkansızlıklar nedeniyle kirada oturamayacaklarını söyleyen Ayşe Tekneci, yetkililerden yardım istedi. 

"Yardım beklerken mağdur olduk" diyen Tekneci, şöyle konuştu:       

''Damadım inşaatlarda çalışıyor ve aylık 500 lira geliri var. Bundan dolayı kiralık eve yerleşmemiz mümkün değil. Kış öncesinde nereye gidelim, nerede kalalım? Evi 7 gün içinde boşaltıp yıkmamız söyleniyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililere sesleniyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Ya evimizin bulunduğu ırmak kenarına tahkimat yapsınlar ya da bize kalacağımız bir yer göstersinler. Biz yardım beklerken mağdur olduk. Haberlerin ardından yıkılma kararı çıktı. Bize kimse çile çektirmesin.''

Sayfa Yükleniyor...