Kötümser ekonomistten iyimser tahmin

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, ABD ekonomisinin muhtemelen Eylül ayına kadar durgunluktan çıkacağını öngördü.

Kötümser ekonomistten iyimser tahmin

Krizin başından bu yana ABD ekonomisiyle ilgili son derece kötümser açıklamalarla gündeme gelen Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, son dönemde sergilediği iyimser yaklaşımla dikkat çekiyor.

2008'de Nobel Ödülü'nü alan Krugman, son olarak ABD ekonomisinin muhtemelen Eylül ayına kadar durgunluktan çıkacağını öngördü.

London School of Economics’te konuşan Krugman, durgunluktan çıkışın yaz aylarında bir döneme denk geleceğini söyledi.

Krugman, 25 Mayıs'ta Abu Dabi’deki bir konuşmasında ise, küresel ekonominin bir felakete sürüklenmekten kurtulduğunu ve ABD gibi sanayileşmiş ülkelerin 2 ay içinde büyümeye geçebileceğini söylemişti.

Oysa Krugman, Abu Dabı'deki iyimser açıklamalarından sadece 6 gün önce krizde dip noktaya gelinmediğini ve krizin daha da derinleşeceğini belirtmişti.

Krugman, Mayıs ortasında Çin'deki bir konuşmasında ise ABD'nin ekonomiyi canlandırmak için agresif adımlar atmaması halinde, Japonya'nın yaşadığına benzer bir kayıp onyılla karşı karşıya kalabileceğini kaydetmişti.

Ünlü ekonomist Mart sonunda bankaları toksik varlıklardan arındırma planının, zombi fikirlerin galip geldiğini gösterdiğini ifade etmişti. Krugman, Şubat'ta ise bankalara kurtarma planından para aktarılmasını klasik bir limon sosyalizmi örneği olarak nitelendirmişti.

Sayfa Yükleniyor...