Krizin etkileri bu zirvede tartışılacak

1 Aralık'ta yapılacak, 9. Finans Zirvesi'nde 2007 yılında ortaya çıkan küresel krizin günümüze kadar olan etkileri ve bu gelişmelere paralel olarak Türkiye’de oluşan kriz algısı tartışılacak.

Krizin etkileri bu zirvede tartışılacak

Yüzyılın krizi olarak tanımlanan ve beşinci yılına giren finansal kriz dünya genelinde uzmanlar tarafından tartışılmaya devam ediyor.

1 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 9. Finans Zirvesi, üç ana başlık altında dünyada uygulanan çözümlerin krizden çıkışa neden yeterli olmadığını, Türkiye’de kriz algısını ve yönetimini, krizden çıkılması için uygulanması gereken politikaları uzmanların görüşleri doğrultusunda ele alıyor.

Küresel krizin mevcut durumunun ve geleceğinin ele alınacağı özel oturumda, Avrupa’da ve Amerika’da yaşanan kriz tanımı ve algılamasının yanı sıra kriz süresince uygulanan politikalar incelenecek. Ayrıca yakın dönem ve gelecekte finans dünyasını nelerin beklediği tartışılacak.

“Değişen düzende fark yaratabilmek: Riskler ve Fırsatlar” başlıklı oturumda, finansal kriz boyunca diğer ülkelere göre daha normal bir süreç geçiren Türkiye ekonomisinin 2001 krizinden beri geçirdiği dönüşüm irdelenecek. Bilişim sektörünün önemli temsilcileri hangi konularda hata yapıldığını, krizin aşılmasına sektör olarak nasıl yardımcı olduklarını katılımcılarla paylaşacaklar.

“CEO Sohbetleri: Küresel Krizin İsrafı ve Türkiye” başlıklı son oturumda ise Türk finans sektörünün önde gelen yöneticileri, küresel kriz boyunca yaşanan israfları ve bu israfların kaynaklarını tartışarak Türkiye’nin bu süreçteki performansını değerlendirecekler.

Finans Zirvesi’nin açılış konuşmacıları arasında IMF Türkiye Temsilcisi Mark White Lewis, Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin gibi finans sektörünün duayenleri yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...