Liverpool'a bir Çinli talip

Amerikalı sahipleri tarafından Nisan'da satışa çıkarılan Liverpool'la Asyalı bir işadamı ilgileniyor. Büyük bir kamu yatırım fonunun da desteğini alan Çinli Kenny Huang, Liverpool'u transfer sezonu bitmeden satın almak istiyor.

Liverpool'a bir Çinli talip

İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'a Asya'dan bir talip çıktı.

Hong Kong merkezli yatırım şirketi QSL Sports Limited'in Başkanı Kenny Huang, Asya'nın en büyük kamu yatırım fonlarından birinin desteği ile, Liverpool'u satın almak için görüşmeler yürütüyor.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Huang, Liverpool'un sahiplerinin 237 milyon sterlin borçlu olduğu Royal Bank of Scotland ile görüşüyor.

Liverpool'un sahipleri Amerikalı Tom Hicks ve George Gillett, Liverpool'u üç yıl önce satın almıştı. Ancak Hicks ve Gillett, Liverpool'u Nisan'da satışa çıkarmış ve British Airways Yönetim Kurulu Başkanı Martin Broughton'ı bu konuyla ilgilenmesi için görevlendirmişti.

Hicks, Liverpool için 800 milyon sterlin istiyor. Ancak analistlere göre, takımın değeri 325 milyon sterlin civarında. Huang'a yakın kaynaklara göre, Huang, Liverpool'u, transfer sezonu kapanmadan önce satın almak istiyor.

Huang, Liverpool'un menajeri Roy Hodgson'a, transfer sezonu bitmeden kadroyu güçlendirmesi için fon sağlamayı düşünüyor. Birçok takımın transfer listesinde olan Liverpool'un yıldız oyuncusu Fernando Torres'ten ise, transferi konusunda karar vermeden önce bir süre daha beklemesi istenecek.

Sayfa Yükleniyor...