Mart'ta en çok Euro kazandırdı

Mart ayında en fazla reel getiriyi Euro sağlarken, yıllık bazda altın yatırımcıyı güldürdü.

Mart'ta en çok Euro kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, finansal yatırım araçlarından Euro, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3.86, ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4.7 ile Mart'ta en yüksek oranda aylık reel getiriyi sağladı.

TÜİK açıklamasına göre Mart ayında, TÜFE ile indirgendiğinde, dolar yüzde 1.78, külçe altın yüzde 0.3 oranında yatırımcısına kazandırırken mevduat faizi yüzde 0.11, borsa endeksi yüzde 4.67 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

ÜFE ile indirgendiğinde ise, yatırım araçlarından dolar yüzde 2.60 ve külçe altın yüzde 1.11, mevduat faizi yüzde 0.7 oranında reel getiri sağlarken borsa endeksi yüzde 3.9 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Finansal yatırım araçlarından külçe altın, ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde üç aylık ve altı aylık değerlendirmede, dolar ise yıllık değerlendirmelerde en yüksek reel getiriyi yatırımcısına kazandırdı.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde, finansal yatırım araçları en fazla reel getiri oranına göre, dolar, külçe altın, Euro, mevduat faizi ve borsa endeksi olarak sıralandı. Yıllık olarak TÜFE ile indirgendiğinde dolar yüzde 27.54, külçe altın yüzde 21.14, Euro yüzde 7.15 ve mevduat faizi yüzde 6.99 oranında reel getiri sağlarken borsa endeksi yüzde 46.15 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Sayfa Yükleniyor...