Mavi yakalıların ülkesi

Çin mallarının dünya pazarındaki payının artmasıyla birlikte, meslek okullarında yetiştirilen mavi yakalılara ihtiyaç daha da arttı ve bu kesim üniversite mezunlarının önüne geçti.

Mavi yakalıların ülkesi

Çin Uluslararası Radyosunun haberinde, Çin'de meslek eğitimine erken başlanmasına rağmen, Çinli velilerin eğitim konusundaki yanlış anlayışlarından dolayı mesleki eğitime önem verilmediği, velilerin çocuklarını beyaz yakalı üniversite mezunu yapmak amacıyla fakülte öğrenimine yönlendirdiği belirtildi.

Son yıllarda hükümetin meslek eğitimine büyük destek verdiği ve daha çok iş yerinin meslek okulu mezununa ihtiyaç duyacağı ifade edilen haberde, Çin'in gelecekte daha çok teknik personel istihdam edeceği kaydedildi.

İstatistiklere göre, 2008 yılında Çin'de meslek okullarından 5 milyon 891 bin 500 kişi mezun oldu. Bu kişilerden 5 milyon 642 bin 400'ü iş buldu ve ortalama istihdam oranı yüzde 95.77'ye ulaştı. Bu oran, üniversite mezunlarının istihdam oranının çok üstünde bulunuyor.

Çin ekonomisinin hızlı gelişmesiyle teknolojinin de ilerlediği belirtilen haberde, birçok işletmede Çin'de yapılan yabancı markalı mallardan Çin markalarına dönüşüm olduğu ve bu dönemde, Çin'in teknikere ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Mavi yakalıların, beyaz yakalılara göre daha iyi ekonomik koşullarda ve hızlı iş sahibi oldukları Çin'de, şu anda 20 milyondan fazla meslek okulu öğrencisi bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...