MB: Gerektiğinde likidite sağlayacağız

Merkez Bankası, gerekli olduğunda yüksek miktarlı döviz satım ihaleleriyle piyasaya döviz likiditesi sağlanmaya devam edilebileceğini açıkladı.

MB: Gerektiğinde likidite sağlayacağız

Merkez Bankası, gerekli gördüğü günlerde bugün yaptığı döviz satım ihalesi uygulamasına benzer şekilde yüksek miktarlı döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlamaya devam edebileceğini açıkladı.

Bugün döviz satım ihalesinde satacağı en yüksek miktarı, bugüne kadar belirlediği en yüksek tutar olan 1.35 milyar dolar olarak ilan eden Merkez Bankası, ihalede 750 milyon dolar sattı.

Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yakın dönemde ülkemizin de dâhil olduğu gelişmekte olan ülkelerin döviz kurlarında iktisadi temellerden kopuk aşırı oynaklık ve düzensiz hareketler gözlenmeye başlamıştır. Bu konu yapılan son G-20 toplantısında da, 'Döviz kurlarında gözlenmekte olan aşırı oynaklığın ve düzensiz hareketlerin ekonomik ve finansal istikrar açısından olumsuz etkileri olduğunu vurgularız' şeklinde tespit edilmiştir" denildi ve şöyle devam edildi:

"Bu tespit doğrultusunda gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları içinde bulunduğumuz günlerde döviz kurlarına uygun gördükleri araç ve yöntemlerle güçlü ve etkili müdahalelerde bulunmaya başlamışlardır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da 4 Ağustos 2011 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında belirlenen strateji çerçevesinde gerekli gördüğü günlerde, bugün yapılan döviz satım ihalesi uygulamasına benzer şekilde yüksek miktarlı döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlamaya devam edebilecektir."

Sayfa Yükleniyor...