'Merkez bankaları krize yol açacak'

Kriz kahini' lakaplı Nouriel Roubini, merkez bankalarının yeni bir finansal krize yol açacağı öngörüsünde bulunarak faiz artırımında zamanlamanın kritik olduğunu söyledi.

'Merkez bankaları krize yol açacak'

Dünya genelindeki merkez bankalarının yeni bir krize yol açacağı öne sürüldü. Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, "Merkez bankaları ya ekonomide toparlanmayı öldürecek ya da varlık balonları riskini körükleyecek" dedi.

Livemint internet sitesi için bir makale kaleme alan Roubini, krizde devreye giren niceliksel gevşeme ve sıfır faiz gibi sıradışı adımların ekonomide toparlanmayı desteklediğini, ancak güçlü bir büyüme veya düşük işsizlik oranları üretemediğini yazdı.

Roubini, makroihtiyati tedbirler küresel finansal sistemdeki risk alımını azaltmazsa merkez bankalarının zor duruma düşeceğini öngördü.

'BANKALAR İKİLEME DÜŞECEK'
New York Üniversitesi Profesörü, politika yapıcıların "çirkin bir ikileme düşeceği" ifadesini kullanarak, "Varlık balonları riskini bertaraf etmek için ekonomide toparlanmayı öldürebilir veya bir sonraki finansal krizi körükleme pahasına büyümeyi destekleyebilirler" dedi.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...