Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? (2022 TCMB aralık ayı faiz kararı)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aralık ayı faiz kararı takvimini duyurdu. Yılın son faiz kararının açıklanacağı aralık ayında, PPK kararının ne yönde olacağı merak ediliyor. Kasım ayı toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 9'a çekmişti. Peki, Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı ne zaman?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? (2022 TCMB aralık ayı faiz kararı)

faiz kararı, dolar ve altın yatırımcılarının yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Kasım ayında politika faizini 150 baz puan düşeren Merkez Bankası, faizi yüzde 9'a çekti ve tek haneye indirdi. Aralık ayında alınacak kararla birlikte yıl sonu faiz beklentisi merak ediliyor.

NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası () aralık ayı faiz kararı toplantısı yayımlanan takvimle birlikte belli oldu.

Buna göre, Merkez Bankası faiz kararının 22 Aralık 2022 Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? (2022 TCMB aralık ayı faiz kararı) - 1

"FAİZ İNDİRİM DÖNGÜSÜ SONLANDIRILDI"

kararına ilişkin Para Politikası Kurulu'ndan yapılan açıklamada faiz indirim sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Kurul açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kurul, mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alarak yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiş, ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir.

Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan kredi, teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir."

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ NE YÖNDE?

Merkez Bankası piyasa katılımcılar anketini açıkladı. Yıl sonu dolar tahmini 19,54'e düştü. Enflasyon tahmini ise 68,06'ye yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...