Mine Tozlu: Türkiye'yi yeni bir banka modeli ile tanıştıracağız

Marka Yatırım Holding, özel sektörün kurduğu ilk banka olan Türk Ticaret Bankası'nı almak için çalışmalara başladı.

Mine Tozlu: Türkiye'yi yeni bir banka modeli ile tanıştıracağız

Perakende, emlak, hizmet ve teknoloji alanlarındaki yatırımlarını kararlılıkla sürdüren  Marka Yatırım Holding, Borsa İstanbul Ana Pazarı'nda, 14 Temmuz’da işlem görmeye başlamıştı. Dünya ve Türkiye ekonomisinin zorlu dönemlerden geçtiği bu süreçte Marka Yatırım Holding’in bulunduğu, "Yakın İzleme Pazarı"ndan  "Ana Pazar"a geçişi, yatırımcılar ve "Yakın İzleme Pazarı"nda bulunan diğer şirketler açısından da örnek bir adım olarak gerçekleşirken, Borsa İstanbul’da da 19 Temmuz’da bir Gong Töreni düzenlenmişti.

Marka Yatırım Holding, bu sürecin ardından daha önce yatırımcılarına ve kamuoyuna açıkladığı hedefleri doğrultusunda yeni girişimlerini sürdürüyor. Holding finans alanındaki projelerini hayata geçirmek için Adabank ve Türk Ticaret Bankası ile ilgili değerleme ve satın alınması sürecini başlattı. Bu amaçla opsiyonların incelenmesi, görüşmelerin sürdürülmesiyle ilgili DT Denetim Turkey Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi yetkilendirildi.

Mine Tozlu: Türkiye'yi yeni bir banka modeli ile tanıştıracağız - 1 Marka Yatırım Holding için Borsa İstanbul'da düzenlenen Gong Töreni'nden

Türkiye ekonomisine inanan, tecrübeli ekibi ile yaratıcı proje ve yatırımlarla ulusal ve uluslararası hedeflerini gerçekleştirmek üzere yola çıkan Marka Yatırım Holding, bu hedeflerinde daha güçlü ilerlemek için finans alanındaki girişimlerini de geliştirmeyi hedefliyor. Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu, "Biz Ana Pazar’a geçişimizle birlikte yatırımlarımızın hızını artırma düşüncemizden bahsetmiştik. Bu kapsamda, hem farklı alanlardaki projelerimizin verimliliğin artırılması hem de güçlü alt yapının devamı için finans alanında da hızlı büyümeyi hedefliyoruz. Adabank ve Türk Ticaret Bankası’nın değerlemesi ve satın alınması için DT Denetim Turkey şirketini yetkilendirdik. Ekim ayına kadar bu süreçlerin tamamlanarak, koşulların ortaya çıkmasını ve bize uygun olan alternatifin değerlendirilerek sonuçlandırılmasını düşünüyoruz. Bu konuda yoğun ve kararlı bir çalışma içindeyiz. Alacağımız banka ile Türkiye’yi yeni bir banka modeli ile tanıştıracağız. Bu konudaki çalışma süreçlerimizi kamuoyu ve yatırımcılarımızla da paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...