MMEKA: İhaleleri paylaşabiliriz

MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, MMEKA Makine'nin kazandığı ihalelerin ortaklar arasında paylaşılarak her bir ihale sürecinin bu şekilde tamamlanabileceğini ya da taraflardan birinin bütün işleri diğerine devredebileceğini belirtti.

MMEKA: İhaleleri paylaşabiliriz

Çukurova Grubu ve Mehmet Kazancı'nın yüzde 50-50 ortaklığı olan MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı yaptığı açıklamada, iki ortak arasında Başkent Gaz'ın alınmasıyla ilgili süreçte ortaya çıkan sorunlar konusunda, "Halen taraflar arasında hak ve adalete uygun bir dengenin kurulması ve süresi içerisinde gerekli işlemlerin yapılarak sürecin tamamlanması mümkündür. Bunun gerçekleşmemesi için mazeret aranmasına gerek yoktur" dedi ve şu önerilerde bulundu:

"1- MMEKA Makine olarak kazanılmış olan ihalelerin yürütülecek işlere ilişkin hakimiyet ve kontrolü noktasında hassas bir şekilde ortaklar arasında paylaşılarak her bir ihale süreci bu şekilde tamamlanabilir;

2- Taraflardan herhangi birinin, diğerinin hak ve menfaatini dikkate alarak bütün işleri diğerine devretmesi suretiyle de bu süreç tamamlanabilir."

Kazancı, "Başta ülke menfaati olmak üzere ortaklarında menfaatlerinin zarar görmemesi için ve bütün bu önerilerin dikkate alınarak işlerin içinden bir tartışma ve çatışma ortamının çıkmaması, basiretli ve iddialı her iş adamının tercih ettiği yol olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

MMEKA Makine, Başkent Gaz'ın yanı sıra Boğaziçi, Ayedaş ve Gediz Elektrik Dağıtım ihalelerini kazanmıştı. Rekabet Kurulu'nun kararı çerçevesinde Gediz Elektrik'in ihalede en yüksek teklifi veren ikinci şirkete devri yönünde Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı da 12 Nisan'da yayımlanmıştı.

ÇETE KURMAK SUÇUNDAN DAVA AÇTI
Kazancı, Karamehmet’e karşı iki ayrı dava açtı. Bunlardan birincisi Çukurova Grubu temsilcileri ve şirket avukatının yeni bir şirket çatısı altında biraraya gelmesine ilişkin. Kazancı, bu oluşumun çete kurmak suçundan yargılanması için Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduklarını söyledi ve konunun Mali Şubeye intikal ettiği belirtildi.

Diğer bir dava da Başkent Gaz’ın Çankaya Doğalgaz şirketine devrine ilişkin. Kazancı Ticaret Mahkemesi’ne devrin iptaline ilişkin dava açtı.

Sayfa Yükleniyor...