MMEKA İstanbul'un elektriği için ek süre istedi

MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım özelleştirmelerine ilişkin teminat konusunda, Özelleştirme İdaresi'nden ana para ödeme süresinin uzatılmasını talep ettiklerini belirterek, bu talebin kabul edilmesi halinde teminatı yatırabileceklerini söyledi

MMEKA İstanbul'un elektriği için ek süre istedi

MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, ekonomik kriz nedeniyle ana para ödemesinin 30 Ağustos'a yetişmesinin zor göründüğünü belirterek, Özelleştirme İdaresi'ne ana para ödeme süresinin uzatılması halinde teminatları yatırabileceklerini söylediklerini ifade etti.

Kazancı, şunları kaydetti: ''Özelleştirme İdaresi'nden ana para ödeme süresinin uzatılmasını talep ettik. Bu talebimiz kabul edilirse teminatı yatırabiliriz. İnşallah bu konuda Özelleştirme İdaresi bir karar verecek. Kararını bugün açıklamasını bekliyoruz. Bizim için problem teminat değil. (Ana para 30 Ağustos'ta ödensin) deniyor. Bu ekonomik kriz başlangıcında 30 günde 5 milyar doları getirmek mümkün değil.''

Mehmet Kazancı, MMEKA'daki ortaklık durumuna ilişkin olarak da ''Bu hafta sonuna kadar bir toplantı yapmayı planlıyoruz'' dedi.

YATIRMASI GEREKEN TEMİNAT 96,1 MİLYON DOLAR
Dağıtım özelleştirmelerinde geçici teminatların yatırılması için ikinci kez uzatılan süre bugün doluyor. Elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi veren firmaların, hisse satış sözleşmelerini imzalayabilmeleri için ihalede teklif ettikleri bedelin yüzde 2'sini geçici teminat olarak yatırmaları şartı bulunuyor.

İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım özelleştirmelerinde en yüksek teklifi veren MMEKA'nın da toplam 96,1 milyon doları bugün yatırması gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...