Mobius 'düzeltme' dedi, borsa yüzde 3 düştü

Templeton Fonu'nun yöneticisi Mobius'un 'endekste düzeltme' açıklamaları ve global piyasalardaki düşüşle İMKB günü yüzde 3.05 düşüşle tamamladı.

Mobius 'düzeltme' dedi, borsa yüzde 3 düştü

Türkiye piyasalarında yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımı bulunan Templeton Fonu'nun yöneticisi Mark Mobius'un İMKB'de yıl sonuna kadar yüzde 15-20'lik bir düzeltme olabileceğini söylemesi ve global borsalardaki kayıpların da etkisiyle, bankalara gelen satışlar öncülüğünde endeks yüzde 3.05 kayıpla 68 bin 588 puandan kapandı.

İMKB-100 endeksi gün içinde 68 bin 117 puana kadar gerilerken, en yüksek 70 bin 757 seviyesini gördü.

Bankacılık endeksi de yüzde 3.2 düşüşle kapandı. Reuters'a açıklamalarda bulunan Mobius, İMKB'de yıl sonuna kadar yüzde 15-20 arasında bir düzeltme beklediğini, eğer düzeltme olursa bunun kısa süreli olacağını ve tekrar piyasanın yükselme trendine gireceğini söylemişti.

Ata Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Osman Büyükgöksu, "Templeton en eski fonlardan biri. Yarın da böyle bir tempoya bürünürse yeni zirve görmemiz zaman alabilir. Bugünkü düşüş test niteliğinde. Yarın da böyle olursa, düzeltme kısmen başlamış diyebiliriz" dedi.

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onur Mutlu, piyasalarda Ekim sonunda bir düzeltmenin zaten beklendiğini belirterek "Düşüşte bir çok etken var. Bilanço dönemindeyiz. İkinci çeyreğe göre bilançolarda yavaşlamaya giriliyor. Bunun da etkisi var. Ayrıca endeks çok yüksekteydi. Önümüzdeki haftalarda 65 bin 500- 66 bin seviyelerine kadar çekilme ihtimalimiz var" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...