Nike Cole Haan'ın satışını duyurdu

Dünyaca ünlü spor giyim firması Nike, Cole Haan alt markasının Apax Partners şirketine 570 milyon dolar karşılığında satışı için nihai bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Satış işleminin 2013 yılı başı itibarıyla tamamlanması bekleniyor.

Nike Cole Haan'ın satışını duyurdu

Dünyanın en önde gelen spor ürünleri üreticisi Nike, Cole Haan alt markasının Apax Partners şirketine 570 milyon dolar karşılığında satışı için 16 Kasım'da nihai bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Nike Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Mark Parker, "Cole Haan'ı elden çıkarma kararı, güçlü yatırım dönüşlerine ilişkin en yüksek potansiyel ile birlikte fırsatlara daha iyi odaklanmamıza ve Nike portföyü içindeki markaların Nike markasını en üst düzeyde desteklemesini sağlamamıza izin veriyor" dedi.

Apax’ın perakende ve müşteri ekibinde bir ortak olan Alex Pellegrini "ABD’de ve uluslararası alanda Cole Haan markasını büyütmek için Jack Boys ile ortak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Cole Haan, geniş bir müşteri çekimine sahip ikonik bir markadır ve gelecekte markanın daha büyük fırsatlara sahip olduğuna inanıyoruz. Bu büyümeyi sağlamak için şirkete yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Satış işleminin 2013 yılı başı itibarıyla tamamlanması bekleniyor.

UMBRO DA SATILDI
Nike, 31 Mayıs 2012 tarihinde ise Nike, Jordan, Converse ve Hurley markalarında büyümeyi desteklemeye daha iyi odaklanmak için Umbro ve Cole Haan'ı elden çıkarmayı düşündüğünü açıklamıştı. Umbro markasının Iconix Brand Group'a satışı 24 Ekim'de duyurulmuştu.

Dünyanın önde gelen özel sermaye yatırım gruplarından biri olan Apax Partners, 30 yıldan daha fazla yatırım deneyimine sahip. Apax Partners'ın tavsiyesi altında dünya genelinde toplamda 35 milyar dolardan daha fazla bir fon bulunuyor. Fonlar, birinci sınıf şirketlerin kurulmasına ve güçlendirilmesine yönelik uzun vadeli sermaye finansmanı sağlıyor.

Sayfa Yükleniyor...