Özen: MB çok akıllı politika uyguladı

Merkez Bankası'nın bu yıl çok akıllı politika uyguladığını belirten Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, "Bir sürü şeyi kuru yüksek tutarak çözdük" dedi.

Özen: MB çok akıllı politika uyguladı

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, İstanbul'da düzenlenen CEO Club Bankacılar Zirvesi'nde konuştu.

Merkez Bankası'nın bu yıl çok akıllı politika uyguladığına dikkat çeken Özen, "Bir sürü şeyi kuru yüksek tutarak çözdük" dedi.

"Kredide büyüme hızımız düşüyor, kârın kalitesi kötüleşmeye başladı" diyen Özen şunları kaydetti: "Yatırımlar devam etmek zorunda. Bankacılık sektöründe finansal istikrar adına olumlu şeyler yapıldı ama bize yansıması olarak çok olumlu bir tablo çizmek doğru olmaz. Sorunlu kredi oranlarında riskler var. Karşılık oranları yükleri var. Faizlerin düşmesi konusnuda hemfikirim ama ne kadar düşüreceğiz bunu tartışmamız gerekiyor. Bankacılık sektörü için 2012 yılının çok iyi olduğunu söyleyemeyiz.

Avrupa'da yapısal sorunlara hala çözülemedi, Para politikaları ve para aktarım mekanizmaları çalışmıyor, büyüme gelmiyor. İçeriye dönünce enflasyonda tek hanelere ineceğiz, Merkez Bankası orada rahat hissetmeye başladı. Yüzde 7'nin üzerinde olacak. 2013'teki sorunlar nedir derseniz, cari işlemler açığını düzeltmemiz lazım. Aynı sorunlarımız devam ediyor."

Özen, gelecek yılın sektördeki kârlılık açısından 2012'den daha iyi bir yıl olacağını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...