Petrol ve altındaki yükseliş balon mu?

Doların zayıf seyriyle altın ve petrol fiyatları yükseliyor. Emtia fiyatlarındaki artışın dolarda güçlenme sinyali gelene kadar devam edeceği belirtiliyor.

Petrol ve altındaki yükseliş balon mu?

Piyasalarda hareketli günler yaşanıyor. Euro/dolar paritesi bu sabah 1,4994 ile 14 ayın zirvesine ulaştı.

Doların zayıf seyri emtia fiyatlarındaki yükselişi körüklüyor. ABD ham petrolü bu sabah 80 dolar 5 sentle son bir yılın zirvesine yükseldi. Petrol fiyatları son 9 gündür yükselişini sürdürüyor.

Altın fiyatlarında da artış görülüyor. Spot altın bugün 1067 dolar 25 sente çıkarak, bir yılın zirvesine yaklaştı.

Peki emtia fiyatlarındaki yükseliş ne kadar sürecek? CNBC.com'da yer alan haberde, "Emtiadaki yükseliş balon değil; artış için hâlâ alan var" deniyor.

Haberde şu görüşe yer veriliyor: "Petrol ve altının sert yükselişler yaşadığı doğru. Ancak doların zayıfladığı bir dönemde böyle bir hareketi de öngörmek gerekli. Dolarda güçlenme sinyali gelene kadar emtialar da yükselişe devam edecek. Yakın bir gelecekte güçlü bir dolardan bahsetmek de pek mümkün değil."

Emtia fiyatlarını destekleyen bir diğer önemli faktörün ise, yavaş da olsa giderek artan küresel talep olduğu ifade ediliyor.

İmalat sanayi ve inşaat sektörlerinde başlayan canlanmayla birlikte emtia fiyatlarının da yükselişe geçtiği vurgulanıyor.

Sayfa Yükleniyor...