Rahmi Koç'a İngiltere'den büyük onur

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a İngiltere'nin yüksek onur unvanı olan Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği nişanı sunuldu.

Rahmi Koç'a İngiltere'den büyük onur

Koç Holding ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nin ortak yazılı açıklamasına göre, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in doğum günü kutlamaları ile eş zamanlı olarak, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un uzun yıllardır İngiltere-Türkiye ilişkilerine olan katkılarından dolayı ''Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE)–Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği'' nişanı ile onurlandırıldığını açıklanmıştı.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törenle CBE Nişanı'nı Rahmi Koç'a sundu. Büyükelçi Reddaway, ödülün, Koç'un Britanya-Türkiye ilişkileri ve hayırseverlik konularına yaptığı katkıların tanınması anlamına geldiğini belirtti.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç da, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere ziyareti dolayısıyla Kraliçe II. Elizabeth'in verdiği yemeğe katıldığını kaydederek, ''Bu ziyarette ön plana çıkan 'Türkiye-İngiltere ilişkileri altın çağını yaşıyor' ifadesini fevkalade önemli bulmaktayım. Bilhassa Avrupa'nın kritik ekonomik sorunlar ile sancılı bir dönem yaşadığı günümüz dünyasında, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin büyüyen hacmi gelecekte tüm dünya için önemli ipuçlarını ortaya koyabilecektir'' dedi.

1917'DEN BERİ VERİLİYOR
Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE)-Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı ilk kez 1917 yılında Birleşik Krallık Hükümdarı V. George tarafından İngiltere Krallığı'na üstün hizmetleri olan kişileri onurlandırmak üzere ''Most Excellent Order of the British Empire'' ödülü kapsamında kuruldu.

Knight and Dame Grand Cross (GBE), Knight and Dame Commander (KBE/DBE), Commander (CBE), Officer (OBE) ve Member (MBE) olmak üzere 5 kategoriden oluşan ödüle aday gösterilecek kişiler, İngiliz hükümeti tarafından İngiliz Kraliyeti'ne yapılıyor; verilen ödüller sivil ve askeri olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Sayfa Yükleniyor...