Rakıyı Rusya'ya götürecek, votkayı getirecek

Mey İçki CEO'su Yorgancıoğlu, şirketin İngiliz Diageo'ya satışının ardından ilk kez konuştu. Yorgancıoğlu, "Diageo ile Rusya pazarına giriş planımız Ekim öncesine alındı" derken şirketin Türkiye'de votka üretimi düşündüğü sinyalini verdi.

Rakıyı Rusya'ya götürecek, votkayı getirecek

2.1 milyar dolara Yeni Rakı'nın üreticisi Mey İçki'yi Texas Pacific Group ve Altera'dan satın almak üzere anlaşan dev içki üreticisi İngiliz Diageo rakının uluslararası pazarlara açılmasını kolaylaştıracak ve öncelikle Rusya'ya götürecek.


Satışın ardından ilk kez CNBC-e'ye konuşan Mey İçki Ceo'su Galip Yorgancıoğlu "Bu sene kendi çabalarımızla bir girme planımız var. Senenin sonunda Ekim ayında girmeyi planlıyorduk. Tabii bu daha önce gerçekleşebilir veya çok daha büyük bir giriş olabilir. Çünkü Rusya çok önemli bir pazar" dedi.

Mey İçki CEO'su Yorgancıoğlu, Diageo ile Amerika ve Avrupa'da rakı dağıtımının güçleneceğini söyledi. Bugün itibariyle 4 milyon litre ihracat yapan Mey, bu rakamı 3 yılda 2 kat artırmayı hedefliyor.

Diageo'nun Türkiye planlarına değinen Yorgancıoğlu, "Bazı ürünlerin sadece yerinde üretilmesi gerekiyor. Viskinin İskoçya'da, cinin Londra'da, Baileys'in İrlanda'da üretilmesi gerekiyor. Ama ileride farklı kategoriler üretimi olabilir. Bir votka üretimi olabilir ya da başka bir kategori olabilir" diye konuştu.

Yorgancıoğlu, içki satışına ve reklamına kısıtlama getiren TAPDK yönetmeliğini de değerlendirdi.

Yorgancıoğlu, "Anladığım kadarıyla kendileri de acaba biraz fazla mı yaptık bu işi cinsinden bir değerlendirme yapmışlar. Zaten birkaç aya kadar Danıştay'ın kararı belli olacak" dedi.

Mey İçki CEO'su yönetmelik kapsamında bugüne kadar kendilerine ulaşan bir ceza kararı olmadığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...