Renault'dan 2.7 milyar Euro'luk zarar

Fransız otomotiv şirketi Renault, yılın ilk yarısında 2.71 milyar Euro zarar etti.

Renault'dan 2.7 milyar Euro'luk zarar

Renault, ekonomik krizin küresel oto satışlarında ''serbest düşüşe'' yol açması nedeniyle bu yılın ilk yarısında 2.71 milyar Euro zarar ettiğini açıkladı.

Renault, geçen yıl aynı dönemde 1.58 milyar Euro kâr etmişti. Şirket, aynı dönemde gelirlerinin de 23.7 milyar Euro'dan 15,99 milyar Euro'ya gerilediğini belirtti. Araç satışları ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre hızla geriledi.

Renault'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Başkanı Carlos Ghosn, krizin geldiğini 2008 Temmuz ayından itibaren gördüklerini ve krizden çıkışa hazırlanmak için gereken ilk kararları aldıklarını bildirdi.

Ghosn, şu anda belirgin şekilde pozitif olan nakit akışlarının gösterdiği doğrultuda, Renault'nun olumsuz koşullara direnç gösterdiğini ifade ederek, 2011'den itibaren sıfır emisyonlu araçların kitlesel satışı, giriş gamının genişletilmesi, büyümekte olan ülkelerdeki varlıklarının güçlendirilmesi, Nissan ile sinerjilerinin hızlandırılması ve genişletilmesiyle şimdiden ''kriz sonrasının Renault''sunu yapılandırdıklarını belirtti.

Açıklamada, gelişmekte olan ülkeler dahil, bütün pazarların ani düşüş gösterdiği bir ortamda, grubun pazar payının 3.7 oranında sabit kaldığı vurgulanarak, grubun 15 milyar 991 milyon Euro ciro gerçekleştirdiği duyuruldu.

Kaydedilen cironun, 2009 yılının ilk yarısında, 2008 ilk yarısına oranla  yüzde 23,7, kur etkileri hariç tutulduğunda yüzde 21,5 azaldığı bildirilen  açıklamada, otomobil biriminin grubun cirosuna 15 milyar 101 milyon Euro katkıda  bulunduğu ve bu katkının eş kapsam ve metotlar bazında 2008 ilk yarısına oranla yüzde 24,2 gerilediği ifade edildi.

Sayfa Yükleniyor...