Samsun'a 600 milyon Euro'luk enerji yatırımı

Nabucco projesinin ve Petrol Ofisi'nin ortağı Avusturyalı OMV Türkiye'deki yatırımlarını artırıyor.

OMV, Samsun'da 600 milyon euro yatırımla doğalgaz kombine çevrim santralinin temelini attı. Şirketin CEO’su Wolfgang Ruttenstorfer OMV'nin Türkiye'de elektrik alanında büyük çapta yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Aynı zamanda Nabucco projesinin de ortağı olan OMV'nin CEO'su Ruttenstorfer, kaynak ülkeler Azerbaycan ve Irak ile nihai anlaşmanın birkaç ay içinde sonuçlanmasını bekliyor. Nabucco projesinin ve Petrol Ofisi'nin ortağı Avusturyalı OMV Türkiye'deki yatırımlarını artırıyor.  

870 megavat (mw) kapasiteli santral 2012 yılında faaliyete geçecek ve Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak. OMV'nin 2007’den bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımın büyüklüğü 2 milyar dolara ulaştı. CEO Wolfgang Ruttenstorfer, büyük çaplı yatırımlar devam edecek diyor:

"OMV olarak Türkiye'yi bir merkez yapmak istiyoruz. Türkiye'de elektrik alanında yatırımlarımızı sürdüreceğiz, dağıtım ve üretim ihalelerine girmeyi ise düşünmüyoruz”.

Ruttenstorfer, ortağı oldukları Nabucco projesinde birkaç ay içinde kaynak ülkelerle nihai anlaşma imzalanmasını bekliyor:

"Potansiyel enerji tedarikçilerimizle yapılan müzakerelerimiz tam gaz yürümekte. 15-30 milyar metreküpten bahsediyoruz. Bu müzakereler de dolayısıyla belli bir süre alıyor. Azerbaycan ve Irak ile önümüzdeki aylarda bu müzakerelerin sonuçlanacağını düşünüyoruz".  

Öte yandan, törene katılan Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Avusturya olarak Türkiye'nin AB yolunda bir engel olmadıklarını ve Türkiye'nin birliğe katılımını yapıcı bir şekilde geliştirmeyi amaçladıklarını öne sürdü.    

Sayfa Yükleniyor...