S&P Türkiye'nin kredi notunu artırdı

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu BB'ye yükseltti.

S&P Türkiye'nin kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu BB'ye yükseltti.


Standard and Poor's'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise BB+'ya yükseltti.

Kredi notunun görünümünü "pozitif" olarak belirleyen S&P, hükümetin ve mali yönetimi konusunda başarılı geçmiş performansının kredi notunu desteklediğini, ancak Türkiye'nin büyük dış finansman ihtiyacının kredi notu üzerinde ana risk unsuru olduğu kaydetti.

Açıklamada mali planın gerçekçi ve ihtiyatlı olduğu ve kamu maliyesi üzerindeki riskleri hafiflettiği kaydedildi.

Türkiye'de finans sektörünün, yurtdışındaki olumsuz koşullara rağmen düzenleme kuruluşlarının da çabalarıyla istikrarını koruduğu kaydedilen açıklamada, "Gelişimini sürdüren yerel sermaye piyasaları hükümetin lira cinsinden 10 yıl vadeli borçlanma yapabilmesine imkan tanıdı" denildi.

ÖNCE FITCH, SONRA MOODY'S
Türkiye'nin kredi notunda son artışı Ocak başında 'sıfırcı hoca' olarak anılan Moody's yapmıştı. Moody's Türkiye'nin kredi notunu Ba2'ye yükseltmişti. İlk artış ise Aralık başında Fitch'ten gelmişti. Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsi kredi notunu iki kademe artırarak "BB+"ya yükseltmişti.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNDA SON DURUM
Fitch:
Şu anda Türkiye BB+ seviyesinde. Notun 'yatırım yapılabilir' seviye olan BBB-'ye gelmesi için tek not artırımı gerekiyor.

S&P: Şu anda Türkiye BB seviyesinde. Sonrasında sırayla BB+ ve BBB- (yatirim yapilabilir seviye). Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviye için iki not artırımı gerekiyor.

Moody's: Şu anda Türkiye Ba2 seviyesinde. Sonrasinda sırayla Ba1 ve Baa3 (yatırım yapılabilir seviye). Yatırım yapılabilir seviye için iki not artışı gerekli.

Sayfa Yükleniyor...