Taş artık bir sanat ürünü

Butik otel ve taş evler için çok şık bir ürün...

Taş artık bir sanat ürünü

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) bu yıl ilk defa yaşama geçirdiği ‘Kadın Girişimcilere Ücretsiz Fuar Desteği Projesi'nden yararlanan Estetik Ebru, mermer ve doğaltaş sektörünün kriz yaşadığı şu günlerde krizi inovatif yolla aşma çabasına örnek oluyor.

Estetik Ebru projesinin yöneticisi, Saadet Erciyas, "Tüm sektörlerin krizden yoğun şekilde etkilendiği bir dönemde, inovatif bir çabayla bir fikrin peşinden yola çıkarak kültürel, hediyelik ürünlerimizi oluşturduk. Geleneksel el sanatlarımız arasında çok özel bir yeri olan ebru sanatını, kendi doğaltaş ve mermerimize uygulayarak dekoratif bir objeye, kültürel bir ürüne dönüştürdük. Çalışmalarımızın her aşamasında kadın emeği var. Projemiz, fikrin yaşama geçtiği her aşamada kadın dayanışmasıyla yol aldı".

Ebru sanatını üzerine uyguladıkları doğaltaş ve mermerleri kültürel bir ürüne, sanat eserine dönüştüren Estetik Ebru, ürünlerini ilk kez  15. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda (Marble 2009) sektörle tanıştırdı.

Doğaltaş ve mermere ebru sanatını uygulayarak yenilikçi bir ürün oluşturan Estetik Ebru'nun ürünleri, Kültür Bakanlığı'nın DÖSİM mağazalarında da satılıyor.
Kültür Bakanlığı tarafından "Güzel Sanatlar Eseri" olarak kayıt ve tescil edilen ürünlerinin çok farklı amaçlarla kullanılan, Ebru sanatının geleneksel desenlerini uygulanan ürünlerle, istenirse odanızdaki duvar doğaltaştan bir çiçek bahçesine dönüşebilir. Ya da duvarınızda eşsiz bir tablo olarak yer alabilir. Kültür Bakanlığı'nın DÖSİM mağazalarında yer aldığı şekliyle, kültürel hediyelik bir ürün olarak da değerlendirilebilir.

Özellikle taş evler ya da butik oteller için çok şık ve özgün ürünler ürettiklerini vurgulayan proje sahibi Erciyas, taşlardaki desenlere ilişkin şunları söyledi: "Taşların üzerinde ebru sanatının geleneksel desenleri olan hatip, lale, menekşe, gül, papatya, gelincik gibi çiçek desenlerini ve battal desenleri uyguladık. Zeminlerdeki renklerin mermerin dokusunu vermesine özen gösterdik."

Sayfa Yükleniyor...