TAV'dan Medine Havalimanı'na teklif

TAV Havalimanları Holding, Medine Uluslararası Havalimanı ihalesine teklif verdi.

Medine Havalimanı'nın genişletilmesi ihalesi için Tav Havalimanları Holding ve Limak Yatırım'ın aralarında bulunduğu konsorsiyumlar teklif verdi.

TAV, KAP'a yaptığı açıklamada Medine Havalimanı ihalesine Saudi Oger ve Al Rajhi ile teklif verdiğini açıklarken, Limak Yatırım yetkililerinin Reuters'e yaptığı açıklamada ise Limak Yatırım ile birlikte Saudi Binladin Group, Bouygues Batiment International, Mapa İnşaat, Aeroports de Paris Management şirketlerinin yer aldığı konsorsiyumun Quba'a Consortium adıyla ihaleye teklif verdiği açıklandı.

TAV'ın içinde bulunduğu konsorsiyumda her şirketin eşit payı bulunuyor. Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalenin şartnamesine göre işletim süresi 25 yıl olarak düzenleniyor KAP'a yapılan açıklamada, İdare'nin yapacağı teknik ve finansal değerlendirme süreci sonrasında kazanan tarafın açıklanmasının beklendiği kaydedildi.

Limak Yatırım CEO'su Murat Dedeoğlu, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Reuters ile yaptığı söyleşide Medine Havalimanı'nın genişlemesi projesinin ilk aşamasının 1.5 milyar dolar değerinde olduğunu açıklamıştı.

İhalede havalimanının toplam yolcu kapasitesinin yıllık 14 milyona çıkarılması planlanıyor. Havalimanı şu anda yıllık 3.5 milyon kişiye hizmet verebiliyor. İhalede, Dünya Bankası'nın kredi kuruluşu olan IFC de danışmanlık hizmeti veriyor.

Sayfa Yükleniyor...