Tekel binası TBMM'de

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, TEKEL Genel Müdürlüğü binasının, Medipol Gruba 49 yıllığına tahsis edilmesini Meclis gündemine getirdi.

Özyürek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, 5 katlı, 2 bin 500 metrekare kapalı alanlı ve 3 bin metrekare arazi üzerine kurulu TEKEL Genel Müdürlüğü binasının, 4 hastanesi olan Medipol Grubun üniversite kurmak üzere oluşturduğu vakfa 49 yıllığına tahsis edildiğini ifade etti.
        
Mülkiyeti TEKEL'e ait olan taşınmazın, 22 Mayıs 2005'te Özelleştirme İdaresince Maliye Bakanlığına devredildiğini kaydeden Özyürek, Medipol Grubunun sahipleri ve yöneticilerinin kimler olduğunu sordu.
        
Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfının ne zaman kurulduğunu ve kurucularının kimler olduğunu öğrenmek isteyen Özyürek, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
        
''Söz konusu bina TEKEL ve Maliye Bakanlığınca niçin satılmamıştır? İstanbul Ticaret Odasının binayı satın almak için yaptığı başvuru niçin değerlendirilmemiştir?
       
Maliye Bakanlığı, TEKEL binasının rayiç bedelle irtifak hakkı tesis edildiğini bildirmiştir. Rayiç bedel ne kadardır? Aylık mı, yıllık mı veya 49 yıllık mı tespit edilmiştir? Rayiç bedeli tespit eden komisyonda kimler görev almıştır?"


Sayfa Yükleniyor...