'Teknopark' iddiası yalan çıktı!

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Elmasoğlu, İzmir'de kurulması planlanan teknoparkla ilgili Fransız yatırımcı CICOM ile yaptıkları anlaşmayla İzmir'e ayrılan yüzde 25'lik hissenin satıldığı yönünde bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

'Teknopark' iddiası yalan çıktı!

Bir yerel gazetede yer alan haberle ilgili açıklama yapan Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Cemal Elmasoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünde Fransız teknopark kurucu ve işletici şirketi CICOM tarafından kurulması planlanan teknoparkla ilgili kentteki tüm kanaat önderlerinin hızla çalıştığını kaydetti.

Projeyle ilgili CICOM'un yaptığı teklife İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve İYTE Rektörlüğü'nün verdiği olumlu yanıtın resmi olarak açıklanacağını dile getiren Elmasoğlu, şunları söyledi:
        
''Vali Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu işle inanılmaz derecede ilgililer. Bürokrasiyi kaldırmak anlamında elden gelen tüm çaba gösteriliyor. Konuyla ilgili İzmir'in ağır davranması söz konusu değil. Sürekli olarak İstanbul'da Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulacak teknoloji bölgesiyle İzmir'deki karşılaştırılıyor. Ancak bu iki proje çok farklı. Orada belli bir sektörde sınırlı, küçük bir bölgeden bahsediliyor. CICOM şirketi de sadece danışman. İzmir'deyse bir teknoloji kentinden bahsediyoruz ve CICOM projenin sahibi.''
        
EGİAD'in CICOM ile yaptığı ön protokolde, İzmirli yatırımcılara yüzde 25 hisse ayrıldığını, bu konuda İzmirli yatırımcıların istekli olduğunu, ancak fizibilite ortaya çıkmadan haklı olarak kimsenin söz vermek istemediğini dile getiren Elmasoğlu, resmi deklarasyon yapıldıktan sonra yerli hisselerin de netleşeceğini dile getirdi.
        
ICOM firmasının İzmir'e ayrılan hisseyi İsviçreli bir şirkete sattığı iddiasıyla ilgili bir bilgisi olmadığını dile getiren Elmasoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
        
''CICOM'un İzmir'deki proje finansman yaratmak için çeşitli finansman kaynaklarını devreye sokmaya çalıştığını biliyorum. Bu konuda iddia edilenin dışında bir girişim var. İsviçreli firmaya hisse satışıyla ilgili hiçbir şey duymadım. Önceki günlerde CICOM yetkilileriyle İzmir'de şirket kurulmasıyla ilgili konuştuk. İsviçreli firmaya hisse satışı konusu gündemde olsa neden bu konuşmayı yapalım? Gazetede yer alan iddia büyük ihtimalle bir yanlış anlaşılma. Konuyla ilgili CICOM yetkililerinden bilgi istedim.''
        
Fransız teknoloji bölgesi şirketi CICOM, EGİAD ile imzaladığı ön protokol sonrası İYTE arazisi içinde teknoloji geliştirme bölgesi kurmak üzere başvurmuş, kiralama yöntemine dayalı ilk projenin uygun görülmemesi üzerine yap-işlet-devret modeline göre yeni bir teklif sunmuştu. Teklifle ilgili İYTE ve İzmir Teknoloji  Geliştirme Bölgesi AŞ olumlu yanıt vermişti.

Sayfa Yükleniyor...