Telekom sektöründe dev birleşme

Amerikan telekom devi AT&T, Deutsche Telekom’un Amerika birimi T-Mobile’ı 39 milyar dolara satın alacağını açıkladı.

Telekom sektöründe dev birleşme

Telekomünikasyon sektörü dev bir birleşmeye sahne oluyor.

ABD'li telekomünikasyon grubu AT&T'nin Deutsche Telekom'a ait T-Mobile USA'yi 39 milyar dolar karşılığında satın alarak ABD'nin mobil telefon pazarında yeni bir lider oluşturmaya hazırlandığı belirtildi.

Ancak anlaşmanın yüksek maliyetinin müşteri faturalarına yansıyabileceği endişesiyle, sıkı anti-tröst gözetimine tabi tutulması bekleniyor.

Anlaşma, ABD'nin sıklıkla network performansının zayıf olduğu gerekçesiyle eleştirilen ikinci büyük servis sağlayıcısı AT&T'ye cep telefonuyla görüntü ve data iletiminde artan talebin karşılanması için ek kapasite elde etme imkanı verecek.

Anlaşma kapsamında, Alman telekom operatörü Deutsche Telekom, borçlarını ödeme imkanına kavuşacağı gibi, AT&T'de yüzde 8 pay sahibi de olabilecek ve Amerikan pazarındaki yerini kısmen de olsa koruyacak.

Şimdiye kadar bu yıl alınan en büyük birleşme kararı olması beklenen anlaşmanın, ABD'li anti-tröst yetkilileri tarafından sıkı bir biçimde incelenmesi bekleniyor. T-Mobile USA halen en düşük ücret talep eden servis sağlayıcıları arasında.

Bu arada anlaşmanın ardından, AT&T'inin 96 milyon adet müşterisine 34 milyon abonenin daha ekleneceği belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...