THY fiyatı uygun diye 5 Boeing alıyor

THY Boeing'den Ekim 2010-Şubat 2011 döneminde her ay 1 adet teslim edilmek üzere 5 adet 777-300 uçağın satın alacak.

THY fiyatı uygun diye 5 Boeing alıyor

Türk Hava Yolları'ndan (THY) Reuters'a yapılan açıklamada, 5 uçağın alımının daha önceden plânlanan alımlar kapsamında olmadığı, fiyat ve teslim tarihleri uygun bulunduğu için yönetim kurulu tarafından alınmasına karar verildiği belirtildi.

THY basın müşavirliğinden yapılan açıklamada, THY'nin büyük ihaleler dışında, süreç dışı ara dönem alımları da yaptığı ve bu şekilde kısa bir süre önce 4 adet Airbus alımı yapıldığını ifade edildi.

THY, Ocak ayında 2009'un ilk yarısında teslim edilmek üzere 4 adet Airbus A321-200 için satın alma siparişi vermişti.

Açaklamada, başka bir firma tarafından verilen siparişlerin son anda iptal edilmesi nedeniyle ara dönemde alınan bu uçakların fiyatlarının da daha uygun olduğu belirtildi.

THY'den daha önce yapılan açıklamada da 2009'un ilk yarısında THY filosuna 10 uçak daha dahil edileceği belirtilmişti. THY'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, THY filosunda şu anda 132 adet uçak bulunuyor.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, Ocak ayında yaptığı açıklamada 105 yeni uçak alımı için açılan ihale kapsamında dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Boeing ve Airbus'tan son teklifleri aldıklarını ve teklifleri değerlendirdiklerini belirtmiş, önümüzdeki 8 yılda uçak alımları da dahil 6 milyar dolardan fazla yatırım plânladıklarını ifade etmişti.

THY, bu kapsamda 25'i kesin 10'u opsiyonlu olmak üzere 35 adet çift koridorlu uzun menzilli uçak ve 50'si kesin 30'u opsiyonlu olmak üzere 70 adet tek koridorlu kısa ve orta menzilli uçak alımı planlıyordu.

Sayfa Yükleniyor...