Trafiğin İstanbul'a faturası 5 milyar lirayı aştı

İSBAK Genel Müdürü Kutlu, ''İstanbul'da trafik sıkışıklığı nedeniyle yıllık kayıp 5 milyar 40 milyon lirayı buluyor'' açıklamasında bulundu.

Trafiğin İstanbul'a faturası 5 milyar lirayı aştı

İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri (İSBAK) Genel Müdürü Kasım Kutlu, ''İstanbul'da toplu taşıma kullanımı, yüzde 70 gibi önemli bir paya sahip. Buna rağmen trafik sıkışıklığı nedeniyle yıllık kayıp 5 milyar 40 milyon lirayı buluyor'' dedi.

Kutlu, ''İstanbul Ulaşım Ana Planı verilerine göre, İstanbul'da yapılan yolculukların yarısı yaya olarak gerçekleşirken, bireysel araç ve taksi kullanımı yüzde 15, deniz, demir yolu dahil toplu taşıma kullanımı yüzde 35'i buluyor. Yine motorlu yolculukların yüzde 29'u otomobil ve taksilerle yapılırken, yüzde 63'ü personel servisi ve otobüslerle, yüzde 7'si raylı sistemler ve deniz yolu ile yapılan yolculuklar'' dedi.

İstanbul'da trafik akarken bir yandan da çok büyük bir ekonominin döndüğünü ifade eden Kutlu, ''Yapılan bir araştırmaya göre trafik sıkışıklığı nedeniyle trafikte harcanan zaman, iş gücündeki kayıplar ve fazla yakıt tüketimi göz önüne alındığında  yıllık kayıp 5 milyar 40 milyon lirayı buluyor. Bu ise trafiğin İstanbul ekonomisi üzerindeki etkisinin büyüklüğünü ortaya koyuyor'' tespitinde bulundu.

EDS UYGULAMASI TÜRKİYE'YE YAYILACAK
Kutlu, İSBAK tarafından İstanbul'da kurulumuna başlanan ve şimdilik 173 noktada başarılı şekilde çalışan EDS'nin, tüm Türkiye'ye yayılmaya hazırlandığını da söyledi.

EDS ile tespit edilen ihlallere de değinen Kutlu, ''Sadece bugüne dek tespit edilen ihlaller sonucunda 154 milyonu kırmızı

ışıktan olmak üzere toplam 225 milyon liradan fazla ceza kesildi. EDS sayesinde ihlallerde yüzde 80 ila 90 oranında azalma gerçekleşti" dedi.

Sayfa Yükleniyor...