Tren yolu köprüsüne kara yolu

Türkiye'nin en uzun tren yolu köprüsü olan Karabük Köprüsü üzerine kara yolu inşası için ön inceleme yapıldı.

Tren yolu köprüsüne kara yolu

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü üzerinde bulunan ve 2 bin 400 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun tren köprüsü olduğu belirtilen Karabük Köprüsü üzerine kara yolu yapılması projesiyle ilgili ön inceleme yapıldı.
       
Malatya Valisi Ulvi Saran'ın daveti üzerine kente gelen ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alp Caner, ABD'nin Norwich Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nicholas Mariyanos ve Ruan Mühendislik Genel Müdürü Barbaros Sarıca, köprüde inceleme yaptı.
       
Ulvi Saran, burada yaptığı açıklamada, daha önce tren köprüsünün yanına araçlar için köprü yapılmasının gündeme geldiğini hatırlatarak, ''Bu, maliyet olarak ağır bir projeydi. Şu anda düşündüğümüz ise köprünün üzerine yapılmasıdır. Bununla ilgili uzmanları davet ettik. İnceleme yapılacak ve bunun mümkün olup olmadığına karar verilecek'' dedi.
        
Saran, köprünün 2 bin 400 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tren köprüsü olduğunu belirtti.        

İncelemeleri sırasında fotoğraf çekimleri yapan heyet, köprüde metrekarede 5,5 ton çelik kullanıldığını, bunun dayanıklılık yönünden avantaj sağladığını belirtti.
        
Öte yandan araçlar için bir köprünün yapılması durumunda Elazığ'ın Baskil ilçesinden Malatya'ya geçişlerin daha rahat sağlanabileceği belirtildi.
       

Tren yolu köprüsüne kara yolu  - 1  Karabük Köprüsü

Sayfa Yükleniyor...