Trichet: Yunanistan'ın iflası söz konusu değil

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, Yunanistan hükümetinin bütçe açığını azaltma yönünde aldığı kararlar ve Euro Bölgesi ülkelerinin destek açıklamaları göz önüne alındığında Yunanistan'ın iflasının söz konusu olmadığını belirtti.

Trichet: Yunanistan'ın iflası söz konusu değil

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, Yunanistan'ın iflasının söz konusu olmadığı yönündeki ifadesini tekrar etti ve İtalya'nın Yunanistan ile aynı durumda olmadığını söyledi.

Trichet, İtalyan gazetesi Il Sole 24 Ore'de burün yayımlanan söyleşisinde "Yunanistan hükümetinin bütçe açığını azaltma yönünde aldığı kararlar ve Euro Bölgesi ülkelerinin destek açıklamaları göz önüne alındığında" Yunanistan'ın iflasının söz konusu olmadığını kaydetti.

ECB'nin İtalya'ya ekonomik toparlanma programının uygulanmasında desteğinin sürdüğünü kaydeden Trichet, "İtalya özellikle bütçe açığının sınırlanması konusunda başarılı oldu" dedi.

Trichet söyleşide son olarak bir ülkenin euro bölgesine alınmasının açık ikili anlaşmaya dayandığını ifade ederek "Euro Bölgesi'ne otobüse iner veya biner gibi girilemez veya çıkılamaz" dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yunanistan'ın güvenlik ağı olarak adlandırılan AB/IMF yardım planını kullanmasının zamanının geldiğini belirtti.

Standard & Poor's ise, Yunanistan'ın yüksek borçlanma maliyetinin sürmesi ve bütçe önlemlerinin aksaması halinde kredi notunu düşürebileceğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...