Trump corona nedeniyle kredi öteleme için bankaya başvurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın emlak şirketleri, corona virüs salgınından olumsuz etkilendiklerini belirterek kredi borçlarını ertelemek için bankalara başvuru yaptı.

Trump corona nedeniyle kredi öteleme için bankaya başvurdu

Corona virüsü salgının ekonomiye olumsuz etkisiyle milyonlarca kişi ve işletme, yeni kredi almak ya da mevcut kredilerini ötelemek için bankaların kapısını çalıyor.

Bu isimlerden biri de dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan 'nin başkanı Donald Trump’ın şirketi Trump Organization oldu.

Trump'ın emlak şirketi, ABD'nin Manhattan bölgesindeki ticaret merkezi için kullandığı kredide kolaylık sağmaları için bankaların kapısını çaldı.

41 MİLYON DOLARLIK PLAZA

Bloomberg'in haberine göre, Trump'ın gayrimenkul varlıklarının küçük bir parçası olan Manhattan'daki Trump Plaza için bankaya başvurunun gerekçesinde corona virüsü salgınının olumsuz mali etkisinin gerekçe gösterildiği aktarıldı.

Başvuru sonucunda banka ile Trump'ın şirketi arasında bir anlaşma olup olmadığı konusunda detaylara ulaşılamadı.

Trump’ın şirketi, söz konusu plaza için 2015 yılında Ladder Capital isimli bir ticari ipotek şirketinden 15 milyon dolarlık refinansman kredisi kullanmıştı ve o dönem plazanın değeri 41 milyon dolar olarak ölçülmüştü.

VİDEO: ABD'DE IRKÇILIK KARŞITI SESSİZ PROTESTO

Sayfa Yükleniyor...