Türkiye, Ekonomi Sempozyumu'na hazırlanıyor

Her yıl Almanya'da Kiel kentinde kurulu düzenlenen Küresel Ekonomi Sempozyumu, bu yıl 28-29 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ve ''Alternatif Davos Zirvesi'' olarak da kabul edilen Sempozyumda, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu acil çözüm isteyen en önemli sorunlar ve buna ilişkin çözüm yolları tartışılacak.        

En son Küresel Sempozyumu (GES), Almanya'nın Hamburg kenti yakınlarındaki Plön Şatosunda, geçen yıl 10-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.
        
ZİRVE, TÜRKİYE'NİN ARTAN GÜCÜNÜN GÖSTERGESİ

Zirvenin, ilk kez Almanya dışında yapılması, Türkiye'nin jeopolitik ve ekonomik olarak artan gücünün bir göstergesi olarak gösteriliyor.        

GES'in Türkiye'de gerçekleşmesinde, Türkiye'nin yaptığı girişimler ve G20 üyesi olan Türkiye'nin, küresel ekonomide gittikçe artan önemi de etkili oldu.        

28-29 Eylül tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak olan sempozyumda, en az 400 uluslararası katılımcı çok sayıdaki panelde yer alacak.
      
GES BAŞKANI MALİYE BAKANI ŞİMŞEK'İ ZİYARET ETTİ
GES danışma kurulunda Türkiye'yi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek temsil ediyor.        

Küresel Sempozyumunun Danışma Kuruluna seçilen Bakan Şimşek, Nobel ekonomi ödüllü ve dünyaca tanınmış ekonomistler ile siyaset adamlarının yer aldığı kurulda geçen yıl, küresel krizin çözümü konusunda tavsiyelerde bulunmuştu.        

Zirve hazırlıkları çerçevesinde, GES Başkanı Prof. Dennis Snower, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hafta içinde makamında ziyaret etti.        

Almanya'da, dünyanın en saygın ekonomi kuruluşlarından Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü tarafından organize edilen sempozyumda, dünya düzeninin geleceği açısından önem taşıyan ve küreselleşme sürecinde yer alan konular tartışılıyor.         Sempozyumda, küresel ekonominin yanı sıra, toplum, siyaset ve çevre konuları da ele alınıyor.        

Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, dünyanın önde gelen ekonomistlerin üye olduğu, Küresel Ekonomi Derneğini de bünyesinde barındırıyor.        

Almanya'nın Kiel Enstitüsü, dünyanın en eski ekonomik ve sosyal bilimler kütüphanesine de sahip bulunuyor.
       
DANIŞMA KURULUNDA ÜNLÜ İSİMLER VAR
Küresel Ekonomik Sempozyum Danışma Kurulunda, akademi, siyaset ve iş dünyasından dünyanın tanınmış isimleri bulunuyor.        

Küresel ekonomik sorunların çözümü ve kriz sonrası dünyanın şekillenmesi alanında tavsiyelerde bulunan Danışma Kurulunda, Bakan Şimşek ile birlikte, Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Ekonomi Profesörü George Akerlof ile akademisyen James Heckman, IMF eski Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, IMF eski baş ekonomisti Kenneth Rogoff, Almanya Eski Başbakanı Helmut Schmidt gibi isimler de yer alıyor.        

GES, diğer uluslararası sempozyumlardan farklı olarak, tartışma sonucu ulaşılan çözümlerin eyleme geçmesine katkıda bulunarak, hayata geçirilen uygulamaları ve gelişmeleri takip ediyor.
        
SEMPOZYUMDA ELE ALINAN KONULAR
Küresel Ekonomi Sempozyumunda, ''küresel ekonomide risk alma ve mali düzenleme, küresel toplumsal sorunlar, kurumsal sosyal sorumluluk, enerji, gıda, sosyal güvenlik, demokrasi-kalkınma, eğitimde fırsat eşitliği, küresel iklim değişiklikleri, küresel iklim rejiminin oluşturulması, küreselleşmenin önündeki sorunlar gibi konularda yuvarlak masa toplantıları yapılıyor.
     
İSTANBUL'A TANINMIŞ İSİMLER GELECEK
Zirveye, METRO, JP MORGAN, RIO TINTO ALCAN gibi büyük şirketlerin de aralarında bulunduğu uluslararası şirketlerin CEO'ları ve Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'NIN eski Başkanı John Deutsch, ekonomist Paul Collier ve Kemal Derviş gibi tanınmış isimler de katılacak.        

İstanbul'da yapılacak Sempozyumda, ''Merkez Bankacılığının Yeniden Değerlendirilmesi, Dünya Genelindeki Kamu Borç Krizleri ile Mücadele, Gelişmekte Olan Ülkelerdeki Kayıtdışı İstihdam Tuzağından Kaçış, Kırsal Kalkınma Politikası Temeli Olarak Kadın, Yükselen Teknolojilerle Eğitimsel Altyapıyı Geliştirme, Ticaret ve Sermaye Akışını Yeniden Dengeleme, Yaşlanan Nüfusun Finansman konusunun ağırlıklı olarak ele alınacağı Küresel Toplum, İklim Değişiklikleri, Çevre Korunması ile Su ve Elektrik, Açlıkla Mücedele konularının ele alınacağı Küresel Yönetim-Küresel Çevre'' konuları işlenecek.

Sayfa Yükleniyor...