Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı

İşletmesinin 300 kişiye istihdamı yaratacak olan Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havaalanı, 16 bin metrekare üzerine kurulu terminale sahip olacak. Ayrıca 15 bin metrekarelik alanda destek ünitelerinin bulunacağı tesisin terminali, yıllık 2 milyon yolcu ağırlayacak. Havaalanı için toplam 28 milyon 350 bin ton taş dolgu yapılacak. Toplam dolgu alanı ise bir milyon 770 bin metrekareyi bulacak.

Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı

Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havaalanı'nın temeli atıldı. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, iki ilin valileri ve vatandaşlar katıldı.       

İçişleri Bakanı Şahin, yılların hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade ederek, ''Bugün Ordumuzda ve Giresunumuzda tarihi bir gün. 'Temel atıldı, atılacak' diye çok konuştuk'' dedi.        

Ordu ile Giresun'un ikiz kardeş, ayrılmaz ikili olduğunu dile getiren Şahin, bugün aynı zamanda bu beraberliğin temelini attıklarını ifade etti.       

Şahin, havaalanının temelinin atılmasında herhangi bir gecikme olmadığını, aslında temelin Ulaştırma Bakanlığının çalışmasıyla Ocak 2011'de atıldığını söyledi.  

"HAVALI BİR HAVAALANIMIZ OLDU"         
OR-Gİ Havaalanı için ''havalı bir havaalanımız oldu'' şeklinde espri yapan Şahin, deniz üzerine kurulan bu tesisle havayolunun bir anlamda su yoluna dönüşeceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı  - 1


       
''528 ORDU-GİRESUN HAVAALANI''
Tesisin yapımının önceki yıllarda planlandığını ancak gerçekleştirilemediğini anlatan Bakan Yıldırım, ''Yıl 1970, devrin Başbakanı Giresunlular'a, Ordular'a buraya bir havaalanı yapılacağını vaat etti. İnşallah kısa sürede de tamamlayacağız. Bu havaalanı altyapı inşaatı için yüklenicilere bir teklifim var. 528 iş gününde bu havaalanının altyapısı bitecek. 528, ilk iki rakamı Ordu'nun, son iki rakamı Giresun'un plakası. Bu havaalanı da 528 Ordu-Giresun Havaalanı'dır'' dedi.        

Yüklenici firmaları ''41 yıllık özlemi bir an önce gidermeye'' davet eden ve İçişleri Bakanı Şahin ile yüklenici firma temsilcilerini kürsüye çağıran Yıldırım, temsilcilerden işin 528 iş gününde tamamlanması yönünde söz aldı.
         
AK Parti Grup Başkanvekili Canikli ise, 3-4 yıl önce böyle bir projeye kimseyi ikna edemediklerini, o gün bir çok kişinin bu konudaki taahhüde inanmadığını ifade etti. Bugün verilen sözü yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Canikli, havaalanının temelinin Mart ayında atılmasının planlandığını, bu konudaki gecikmenin yıllık yolcu taşıma kapasitesinin hesaplanmasına yönelik çalışmadan kaynaklandığını anlattı. Sabırsız olduklarını, Ordu ve Giresun halkının bir an önce kendi havaalanlarından uçmak istediklerini dile getiren Canikli, ''Lütfen meramımızı iyi anlayın Sayın Bakanım. Bu sürenin kısaltılmasını istiyoruz, bekliyoruz'' dedi.        

Ordu Valisi Orhan Düzgün de, havaalanı ile birlikte Süper Lig takımlarının erinmeden, hevesle bu illere geleceklerini söyledi.    
      
OR-Gİ HAVAALANI       
Havaalanının yapım süresi boyunca yılda ortalama 500 kişi istihdam edilecek, ticaret hacmine 250 milyon lira katkı sağlanabilecek. Havaalanının işletmeye alınması ile ortalama 300 kişiye iş imkanı sağlanacak. Proje, bölgenin turizm, sanayi ve ticaretine ciddi katkıda bulunacak.        

Tesis, 16 bin metrekare üzerine kurulu terminale sahip olacak. Ayrıca 15 bin metrekarelik alanda destek ünitelerinin bulunacağı tesisin terminali, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.        

Havaalanı için toplam 28 milyon 350 bin ton taş dolgu yapılacak. Toplam dolgu alanı bir milyon 770 bin metrekareyi bulacak.

Sayfa Yükleniyor...