Türklerin gururu bu kez 'hipodrom'

'The Meydan' olarak bilinen ve dünyanın en büyük yatay binası olarak nitelendirilen, 1700 metre uzunluğundaki hipodrom bir Türk imzasıyla Dubai'de yer alıyor.

Türklerin gururu bu kez 'hipodrom'

Mirhan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Demirhan, 100'ü Türk, 6 bin işçiyle 17 ayda yapımını gerçekleştirdikleri projenin, dünyada ilk kez uygulanan pekçok özelliğe sahip olduğunu söyledi.
        
Demirhan, Türkiye'den Taşyapı şirketiyle birlikte Mirhan Holding olarak, Dubai Başbakanı ve Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum ile yüzde 51 hissesi onlarda olmak üzere ortak olarak şirket kurduklarını belirtti.


İŞTE PROJE DETAYLARI
Demirhan, bu şirketle yine Dubai içinde 8 bin kişinin aynı anda oturarak gösterileri izleyebileceği 'Arena' binasını bitirdiklerini belirterek daha sonra da 'The Meydan' olarak bilinen, dünyanın en büyük hipodrom binasının yapımına başladıklarını belirterek şunları söyledi:
        
''Söz konusu binanın bir uçtan diğerine uzunluğu 1700 metre. Tesisin bir ucunda at ahırları var. Diğer ucunda ise, denizin bir kanalla hipodromun yanına kadar getirildiği yat limanı var. Yat sahipleri teknelerinden yarışları seyredebilecek.

120 ata aynı anda hizmet verecek harada, bir at ahırının tanesi bile 2 milyon dolara mal oldu. En kaliteli ve lüks malzeme kullanıldı.

7 YILDIZ OTELİ DE VAR
Ayrıca tesiste 7 yıldızlı 400 odalı otel, 85 bin kişilik yarış seyir tribünü bulunuyor. Tribünlerde yer alan balon restoranda ise, sekiz bin metrekarelik ve aynı anda 4500 kişinin yemek yiyebileceği, dünyanın en büyük restoranı var. Seyirciler 170 metre uzunluğu ve 14 metre yüksekliği bulunan, hipodromun ortasında yer alan, dünyanın en büyük televizyon ekranından yarışları canlı olarak seyredecek. Binanın dışında ise titanyum malzemeler kullanıldı.''

      
Demirhan, mart ayının sonunda yapılacak olan 10 milyon dolarla, dünyanın en yüksek ödüllü at yarışı olacak Dubai Dünya Kupası'nda, tesisin bütün bölümleriyle hizmete gireceğini belirterek, 28 Ocak tarihinde bu kupanın ilk yarışlarının gerçekleştirildiğini belirtti.
        
Yarışların isteyenler tarafından özel olarak hazırlanan ve genellikle kraliyet aileleri ile büyük şirketler tarafından satın alınan, 80 farklı locadan da seyredebileceğini belirten Demirhan, tesisin içinde IMAX sinema salonu, atçılık müzesi gibi özel bölümlerinde bulunacağını sözlerine ekledi.
        
Tesisin yılda 6 ay yoğun olarak hizmet vereceğini belirten Demirhan, otel bölümünde yarış zamanı at sahiplerine ve gelen misafirlere, Dubai'nin en ünlü oteli Burj Al Arab'ın işletmecileri tarafından 7 yıldızlı hizmet verileceğini  belirtti.

800 METREKARELİK OTEL ODASI
Demirhan, ''Otelde en ufağı 60 metrekare standart, en büyüğü 800 metrekare olan royal suit odalar var. En büyük özellikleri ise, duş alırken bile yarışları seyredebilecek özel bir mimariyle yapılmış olmaları. Tesisin otoparkı ise 10 bin araçlık'' diye konuştu.
        
The Meydan isimli projenin, Dubai şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta yer aldığını belirten Demirhan, şu ana kadar 30 milyon metrekare olarak planlanan projenin, 2 milyon metrekarelik bölümünün bitirildiğini belirterek şunları söyledi:
        
''Önümüzdeki günlerde, proje içinde yer alan 18 çok katlı binanın yer alacağı finans merkezinin temelinin atıp çalışmalarına başlayacağız. İnşaat işlerinde toplam 6 bin kişi çalışıyor. Bunlar arasında bin de Türk işçi var. Bunların da 500'ü üst düzey yönetici, 80 de mühendis var. Gerisi Hindistan'dan gelen işçiler. Mart ayında tesis bütün bölümleriyle devreye girdiğinde, içinde bir de Türk lokantası yer alacak. Onun da hazırlıkları yapılıyor.''
        
Dünyanın dört bir yanından yarışlara katılmak için 120 atın geldiğini belirten Demirhan, tesisin bütün bölümleriyle devreye girdiğinde dünyada bir benzerinin bulunmayacağını da belirtti.

Sayfa Yükleniyor...