Üç Türk ortaktan Fransız şirkete teklif

İnci Akü ve plastik bazlı otomotiv komponentleri üreticisi B Plas, Murat Günak ve Alphan Manas ortaklığı Manas Energy Investments ile birlikte, Fransız şirketi Heuliez'e hisselerinin yüzde 15'ini satın almak üzere teklif verdi.

Ortak yazılı açıklamaya göre grup, Alphan Manas'ın, Heuliez Yönetim Kurulunda ortakları temsil eden üye olmasını ve kendisinin Heuliez'in finansman ve diğer konularda yapacağı görüşmelerde aktif rol almasını önerdi.

Teklifte MIA'nın Fransa'nın Cerizay şehrinde bulunan Heuliez fabrikasında üretimi öngörülerek, gelecekte pazara sunulacak yeni elektrikli araç modellerinin Türkiye'de tasarlanması konusuna yer verildi.

Manas Energy Investments, İnci Akü, B Plas, verilen teklifte Heuliez'in elektrikli araçlar konusundaki tecrübesinin ve Günak'ın MIA projesinin tamamlanmasına olan katkısının etkili olduğunu belirterek, gruba yakın zamanda otomotiv metal aksamları üreticisinin katılabileceği sinyalini verdi.

Brightwell tarafından 16 Mart 2010'da sunulan ön anlaşma şartlarını revize ederek sunduğu teklifte yer aldığı üzere Manas–İnci–B Plas ortaklığının Heuliez'in yüzde 15'ini alması, diğer yatırımcılara, özellikle özel sermaye fonu şirketlerine ortak olmak için olanak sağlayacak.

Sayfa Yükleniyor...