UniCredit: Doğu Avrupa'dan çıkmak çılgınlık

UniCredit CEO yardımcısı Papa, Orta ve Doğu Avrupa'dan çıkmanın çılgınlık olacağını açıkladı.

UniCredit: Doğu Avrupa'dan çıkmak çılgınlık

Aktiflerine göre İtalya'nın en büyük bankası olan UniCredit'in CEO Yardımcısı ve Orta ve Doğu Avrupa (CEE) birimi başkanı Gianni Papa, ülke ekonomisindeki yavaşlamaya rağmen bankanın Orta ve Doğu Avrupa bölgesinden çıkacağını düşünmenin "çılgınlık" olacağını söyledi.

Papa, Orta ve Doğu Avrupa'dan çıkmamalarına neden olarak söz konusu bölgenin ortalamada Batı Avrupa'dan daha hızlı büyümesini ve finansal hizmetlere olan talebinin artmasını gerekçe gösterdi.

Papa gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu trend yıl sonunda tekrar ortaya çıkacak" dedi.

Papa, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin Batı Avrupa ülkelerindeki ekonomik yavaşlamadan etkilendiğini, bu nedenle bankanın Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi büyümenin yüksek olduğu pazarlara odaklandığını ifade etti.

Yapı Kredi'nin ana ortaklarından olan UniCredit'in önemli oranda pazar payı sahibi olduğu bu dört ülke, UniCredit'ten fonlama gerekmeden faaliyetlerine devam edebiliyor.

Bankanın faaliyet gösterdiği pazarlardan çıkmamanın yanı sıra satın almalardan da kaçındığını ifade Papa, "Her hafta demek istemiyorum ama çeşitli teklifler alıyorum ve hepsine hayır diyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...