Varyap Meridian'e iki ödül birden!

Varyap, gayrimenkul oscarları sayılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında “En İyi Gayrimenkul Projesi” ve “En Yüksek Bina” kategorilerinde en iyi proje ödülünün sahibi oldu.

Varyap Meridian'e iki ödül birden!

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük gayrimenkul geliştirme projelerinden biri olarak gösterilen, tamamlandığında 1.2 milyar dolarlık bir satış hasılatı yaratması beklenen Varyap Meridian, Londra’da düzenlenen International Property Award yarışmasında iki ayrı kategoride en yüksek not olan beş yıldız ile ödüllendirildi.

Londra’da düzenlenen yarışmada Varyap Meridian’in yanı sıra Zorlu Gayrimenkul Zorlu Center ile en iyi mimari proje kategorisinde, Prime Antakya AVM ile Prime Development en iyi perakende proje kategorisinde ve Hillside Su Otel de en iyi otel kategorisinde beş yıldız ile ödüllendirildiler.

Dünyanın en iyi gayrimenkul projelerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya Avrupa ve Afrika, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere toplam beş bölgeden 2 binin üzerinde proje katıldı.

'LONDRA'DA BÜYÜK BİR PROJE VAR'
Türkiye sınırları dışında da önemli projeler geliştirmek istediklerini söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, "Bundan sonraki projelerimiz Varyap Meridian’in altında projeler olmayacak. Bizim yönümüz doğuya değil batıya doğru olacak. Gelecek beş yıl içinde Londra’da da büyük bir proje gerçekleştirmek niyetindeyiz. Bundan böyle simge yapılar ve uzun yıllar kendisinden söz ettirecek projeler üretmeye kararlıyız” diye konuştu.

'DÜNYANIN BİR ÇOK BÖLGESİNDEN TEKLİF GELİYOR'
Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, şu anda dünyanın birçok yöresinden ortak proje teklifleri aldıklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Bizdeki deneyim ve iş yapma cesareti Avrupa’da yok. Türkiye’de TOKİ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz hâsılat paylaşımı sistemi gerçekten tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Herkes bize bu modelin reçetesini soruyor. Örneğin Brezilya’dan Asya ülkelerinden Çin’den bile bu yönde teklifler var. Avrupa’da Macaristan’dan, İspanya’dan, Portekiz’den, Makedonya’dan proje önerileri alıyoruz. Ayrıca Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile de görüşmelerimiz var. Ancak bizim için doğru zaman ve doğru proje ve doğru ülke önemli ve tekliften ziyade bu anlamda projelerin somutluğuna, getireceği ticari sonuçlara bakıyoruz”.

Varyap’ın diğer projeleri hakkında da bilgi veren Varlıbaş, Türkiye'nin şu anda en büyük üst yapı projesi olan İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı inşaatının yüzde 70’inin tamamlandığını söyledi.

Varlıbaş, TOKİ ile birlikte yapacakları Seyrantepe Galatasaray Stadı projesinin ise normalde Ağustos 2011’de tamamlanmasının planlandığını, ancak projenin 2010 sonuna yetiştirilmesi konusunda da çalışmalar olduğunu kaydetti.

Varlıbaş, 1500 konut, beş yıldızlı, iş merkezleri ve sosyal alanlar olmak üzere toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı olan Varyap Meridian’in satışlarının iyi gittiğini söyledi. Varlıbaş, projenin yüzde 20’sini satışa çıkardıklarını ve bu bölümün yüzde 60-70’inin satıldığını sözlerine ekledi.


Sayfa Yükleniyor...