'Yardım gelmezse, Kasım'dan sonrası yürümez'

Yunanistan Başbakanı Samaras, yeni bir yardım dilimi gelmemesi durumunda, ülkesinin Kasım ayından sonrasını yürütemeyeceğini söyledi.

'Yardım gelmezse, Kasım'dan sonrası yürümez'

Yunanistan içinde bulunduğu zor durumdan çıkmaya çalışıyor.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, yeni bir uluslararası yardım dilimi gelmezse, ülkesinin Kasım ayından sonrasını yürütemeyeceğini söyledi.

Alman iş dünyasının gazetesi olan Handelsblatt'ta bugün yer alan söyleşide Samaras, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) elindeki Yunan tahvillerinin geri ödeme koşullarını yumuşatmasını önerdi.

Ülkesinin yeni kredi dilimi olmadan ne kadar idare edebileceği sorusuna Samaras, "Kasım sonuna kadar. Ondan sonra kasa bomboş" yanıtını verdi. Samaras, "Likidite kilit önemde. Bunun için kredi dilimi bizim için bu kadar önemli" dedi.

ECB'nin elindeki Yunan tahvilleri için daha düşük faiz oranlarını kabul edebileceğini öneren Samaras, "Bu tahvillerin itfa tarihi geldiğinde bunu öteleyebilir" dedi.

Samaras, "Yunan bankalarına, İspanya için düşünülen yöntemle sermaye güçlendirmesi de yapılabilir. Bu Yunanistan'ın devlet borçlarına girmeden doğrudan Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) eliyle yürütülebilir... Bu bizi çok rahatlatır" dedi.

Yunanistan Başbakanı, banka mevduatlarında bir miktar artış ve Temmuz ile Ağustos'taki bütçe fazlası gibi bazı ekonomik iyileşme belirtileri de görüldüğünü söyledi.

Sayfa Yükleniyor...