Yeni havalimanında dövizle kira iddiası

29 Ekim'de yapılacak resmi açılışına sayılı günler kalan 3. havalimanında araç kiralama şirketlerinin yer alabilme çabaları devam ediyor. Yeni havalimanı yönetiminin, araç kiralama firmalarından kira bedellerini euro olarak istediği, bu nedenle bazı büyük firmaların vazgeçtiği iddia edildi.

Yeni havalimanında dövizle kira iddiası

13 Eylül’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bazı muafiyetler dışında sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden yapılması zorunlu hale geldi. 

Tamamen bittiğinde 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni havalimanının konumu itibariyle olmazsa olmazlarından biri araç kirlama şirketleri (Rent a car) olacak. 

Hürriyet gazetesinden Emre Özpeynirci'nin haberine göre,  yeni havalimanında yer almayı planlayan 7 büyük araç kiralama şirketinden kira bedelleri euro olarak istenince bazı firmalar burada yer almaktan vazgeçti. 

Özpeynirci yazısında, "Resmi açılış yapılmadan günlük araç kiralama şirketleri yeni havalimanında yerlerini almak için büyük çaba sarf ediyor. Ama uzun süredir havalimanının yönetimi ile araç kiralama şirketleri arasında çok ciddi pazarlıkların yapıldığını öğrendim. Aslında pazarlıktan ziyade sıkı tartışmaların olduğunu, bazı şirketlerin yeni havalimanında yer almaktan vazgeçtiğini bile duyuyorum. Yeni havalimanı yönetimi araç kiralama şirketlerinin her birinden ayda 25 bin euro kira ve hava parası olarak 1 yıllık kira bedeli istemiş. Sonuçta her bir şirketin dış ve iç hatlarda olmak üzere 2 ofis açacağı düşünülürse istenen kira oldukça yüksek gelmiş. Buna ek olarak da 1 yıllık yani 175 bin euro da ofis başına hava parası talep edilince iş biraz çıkmaza girmiş" değerlendirmesini yaptı. 

PAZARLIKLAR DEVAM EDİYOR

"Yeni havalimanı yönetimi euroda ısrar ederken sadece kira bedelinde ve hava parasında kolaylık sağlamaya yanaşmış. Aylık 25 bin euroluk kira bedelinde yüzde 25 indirim yapabileceği, hava parasını da bir kerede değil de yıllara bölerek alabileceği yönünde mesaj vermiş. Ama henüz ortada netleşen bir durumun olmadığı ve pazarlıkların sürdüğü söyleniyor" 

Sayfa Yükleniyor...