Yılmaz: IMF'den mezun olmalıyız

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde durmasının zamanının geldiğini belirterek, "IMF sonsuza kadar sürmez. Buradan mezun olmamız lazım" dedi.

Yılmaz: IMF'den mezun olmalıyız

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Dünya gazetesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte bir konferans verdi.

Yılmaz, "Enflasyon aylık bazda artsa bile yıllık bazda düşmeye devam edecek, hatta yüzde 5'in altı bile görülebilir" dedi. Enflasyon şu anda yüzde 5.27 düzeyinde bulunuyor.

Yılmaz, bankanın hesaplarına göre bu ay enflasyonun piyasa tahminlerinden yüksek çıkabileceğini söyledi.

Özel tüketimde hafif toparlanmaya karşın, yatırım talebinde belirgin toparlanma işareti görmediklerini vurgulayan Merkez Bankası Başkanı, bu nedenlerle para politikasının aşağı yönlü esnekliğini uzun süre koruyacağını yineledi.

Kredi piyasalarındaki sıkışıklığın sürdüğünü de belirten Yılmaz, ikinci bir dış dalga gelmezse, 2010'un ortalarına doğru durumun daha iyi olacağını öngördü.

IMF ile ilgili süreci değerlendiren Yılmaz şunları söyledi: "Olandan bitenden gerekli dersleri çıkararak kendi iç dinamiklerimizle, almamız gereken tedbirler neyse bunları almaya kesintisiz olarak devam etmeliyiz. Bunun bir sonunun olması lazım. Bir anlaşma daha yaptınız, bir anlaşma daha,, bir anlaşma daha... Bunun sonu nerede bitecek? Bir yerde artık bunun bitmesi lazım, bizim artık buradan mezun olmamız lazım. Kendi ayaklarımızın üzerinde duruyor olmamız lazım. Geçirdiğimiz badireler de bize yeterli bilgi birikimi verdi diye düşünüyorum."

Sayfa Yükleniyor...